USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У луцькому парку розчистять канали

7 Червня 2023 23:28
Департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради оголосив тендер на послуги з очистки меліоративних каналів на території Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки з метою покращення санітарного стану парку та прилеглої до каналів території в межах міста.

Торги тривають на сайті держзакупівель. Пропозиції від учасників приймають до 9 червня. Аукціон, своєю чергою, розпочнеться 12 червня.

Очікувана вартість очищення меліоративних каналів парку – 1,644 мільйона гривень.

Ідеться про роботи, як-от розробка ґрунту плавучими землесосними дизельними снарядами у виїмках i кар'єрах, засмiчених пнями, корiнням, затонулими деревами, болотною та водяною рослиннiстю, валунами, камiнням.

Протяжність каналів, на яких проводитимуть роботи, – 1057 метрів. Перед початком робіт буде здійснено водолазні роботи з виявлення різного побутового габаритного сміття та залишків деревини.

Роботи з очищення каналів будуть виконувати землесосним дизельним снарядом із горизонтальною фрезою для відкачування мулу, коріння, водоростей і поглиблення акваторії та із вирівнюванням дна відносно поверхні плеса.

Серед вимог до учасників торгів – чітке дотримання природоохоронного законодавства, наявність спеціалізованої техніки та персоналу відповідної кваліфікації, дотримання техніки безпеки, охорони праці та інше.

Усі роботи в парку мають закінчити до 15 листопада 2023 року.

Нагадаємо, в Луцьку планують відремонтувати пішохідну доріжку від вулиці Глушець до центральної алеї парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Також у планах – поточний ремонт майданчика для паркування транспортних засобів у парку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Радувець Ларіса Показати IP 8 Червня 2023 08:05
В котрий вже раз це робитимуть? Може гівносморід пора прибрати спочатку у місті??!!
Лучани Показати IP 8 Червня 2023 08:41
А шо то за поточний ремонт майданчика для пакування автранспортних засобів в парку ? Генпланом парку такого не передбачено ! За останні роки в парку території зелених насаджень загрозливо почали зменшуватися задля розміщення там то житлового будинку для поліції, то молитовного будинку із парковкою, то якусь конюшню розмістили ! А ше ж на руках у декого рішення міськради про виділення земельних ділянок під забудову - чекають слушного моменту на реалізацію ! Невже влада не розуміє, шо отакі її дії - то голос проти на виборах ?
Сашка Показати IP 8 Червня 2023 10:14
щось дешево, зазвичай за такі роботи треба в доларах рахувати, тим паче за рік там назбиралося чимало пнів, корiння, затонулих дерев, валунів та камiння.
Колись Показати IP 8 Червня 2023 10:40
Колись за часів сирисири, була нанасосна станція (помповня) для відкачки води з каналів. Потім, в 90-х, помпа пропала,і з каналів воду ніхто і ніщо не відкачує. Можливо, треба відновити помповню, і замулення каналів припинеться ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus