USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькраду надійшло понад 20 звернень з округів без депутатів

30 Липня 2018 11:33
Понад мільйон гривень у вересні планують розподілити на реалізацію ініціатив жителів округів, у яких не було обрано депутатів міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 30 липня.

Як повідомив голова комісії Андрій Козюра, комісію скликали для розгляду звернень у контексті програми округів, від яких не було обрано депутатів міськради. У міському бюджеті заплановані 1,2 мільйона гривень для розподілу відповідно до звернень з таких округів. Планують встановити чіткий перелік заяв, які надійшли та розподілити їх по округах. Депутат зауважив, що заяви прийматимуть до 31 серпня, тож засідання комісії було б більш доцільно проводити у вересні.

Своєю чергою, заступник директора департаменту ЖКГ Микола Осіюк поінформував, що загалом надійшло 21 офіційне звернення від депутатів та громадян. Наразі є попередній кошторис на суму 986 тисяч гривень. Переважна більшість звернень стосується встановлення дитячого та спортивного обладнання на прибудинкових територіях. Окремі звернення стосуються ремонтних робіт.

Андрій Козюра зауважив, що ОСББ «Фенікс», що на вулиці Писаревського, 4 звернулося щодо капремонту фасаду двох під’їздів будинку, загальна вартість робіт становить 62 тисячі гривень. Це звернення підтримали і доручили департаменту ЖКГ його опрацювати. Мешканці будинку №6 на вулиці 8 березня зверталися щодо облаштування відмостки.

Микола Осіюк зауважив, що роботи капітального характеру можна здійснювати за іншою програмою, на умовах співфінансування, адже капітальні роботи ніколи не фінансувалися з таких коштів. Його позицію підтримала директор департаменту бюджету і фінансів Лілія Єлова.

На засідання комісії прибули представники мешканців округів без депутатів. Наприклад, ОСББ «Інтер» просить виділити 25 тисяч на облаштування дитячого майданчика за адресою вулиця Воїнів-інтернаціоналістів, 6, ОСББ «Конякіна 33», «Конякіна 23» та «Кравчука 11в» просять встановити дитячі майданчики вартістю по 60 тисяч гривень, ОСББ «Серпневе Луцьк», що на проспекті Відродження, 43, просить встановити дитячий майданчик за 40 тисяч гривень, ОСББ «Перемоги 11» та «Перемоги 12» просять облаштувати дитячий майданчик вартістю 50 тисяч, мешканці будинків №89, 91 та 93 на вулиці Теремнівській просять облаштувати дитячий майданчик за 47 тисяч. Також просять встановити дитячі майданчики за адресами Сухомлинського, 4а, Перемоги, 19, Соборності, 13б, Зацепи, 8, 10, та 12.



ОСББ «Альянс Луцьк» (вулиця Кравчука, 46, 46а, 46б, 46в, 46г та 46д) звернулося щодо вкладання бруківки на тротуарі, оскільки в підвальні приміщення потрапляє вода і руйнуються підсобні приміщення та електрощитова.

ОСББ «Молоді 9б» звернулося щодо капітального ремонту покрівлі будинку, орієнтовна вартість робіт для двох під’їздів становить 101 тисячу гривень. У департаменті ЖКГ відповіли на звернення, що питання можна вирішити у рамках іншої програми, на умовах співфінансування.

Члени комісії вирішили доручити департаменту ЖКГ опрацювати доручення і до 31 серпня надати комісії. Департаментам бюджету та фінансів та ЖКГ спільно доручили скласти єдиний узагальнюючий список з прив’язкою до округів та з вказаними сумами і адресами. Секретаріату міськради доручили повідомити членам комісії і ознайомити їх з документами.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus