USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку – баскетбольний турнір: бізнесмени, чиновники та спортсмени збирали кошти для військових

6 Березня 2023 09:51
У Луцьку відбувся благодійний турнір із баскетболу «Разом до перемоги». На майданчику Волинської ОДЮСШ зійшлися чотири команди, у складі яких було чимало відомих волинян та гостей краю. Під час заходу збирали кошти на потреби окремого загону спеціального призначення «Любарт».

Організаторами заходу стали баскетбольний клуб «Старий Луцьк-Університет», департамент молоді та спорту Луцької міської ради, управління в справах молоді та спорту Волинської ОДА та ГО «Автомайдан Волинь».

До участі в турнірі долучилися збірні колективи – «Міська влада», «Обласна влада», «Бізнес» та «Збірна міста», що складалася із лучан та гостей обласного центру. Вони зіграли два півфінали, матч за третє місце та фінал. Кожну з команд підсилили баскетболісти «Старого Луцька». Поєдинки тривали два періоди по 10 хвилин.
На початку змагань соліст гурту «Чорні черешні» Юрій Поліщук виконав гімн України та легендарну пісню «Волинь». А в перервах між іграми запальні танці демонструвала дівоча команда із черлідингу.
До вітальних слів долучилися заступник голови Волинської облради Григорій Пустовіт, начальник обласного управління в справах молоді та спорту Олександр Хвіщук, директор департаменту молоді та спорту Луцькради Володимир Захожий, голова ГО «Автомайдан Волинь» Олександра Лисак та військові спецзагону «Любарт». Усі вони побажали командам вдалої гри та відзначили військовослужбовців, завдяки яким є можливість проводити такі турніри.
Боєць із позивним Франч подякував усім за допомогу в зборі коштів та закликав продовжувати підтримувати українську армію.

«Наші хлопці, приймаючи участь у важких боях, знають, заради чого воюють. Під час останніх боїв у Бахмуті ми зрозуміли, що сучасна війна потребує сучасних рішень. Тому ми організовуємо збір на дрони. Кожен такий прилад коштує великий грошей. Але на фронті він безцінний, бо може врятувати від загибелі не одного бійця», – відзначив український захисник.
У першому пів фіналі команда обласної влади переграла «Збірну міста». У другому – міська влада виявилася сильнішою за представників бізнесу. Третє місце у втішному матчі дісталося «Збірній міста», яка тріумфувала над «Бізнесом». А окрасою баскетбольного свята став запеклий та драматичний фінальний поєдинок. За чотири секунди до завершення «Міська влада» вела в рахунку 41:43, але «Обласна влада» заробила три штрафні кидки та шанс відігратися. На жаль, їм вдалося реалізувати лише одну спробу, натомість суперники одразу ж здобули ще три очки – 42:46. У підсумку команда міської влади виборола перше місце.
Для присутніх організували благодійну ярмарку та розважальний атракціон «Лусни путлєра», де охочі могли за донат знищити кульку із зображенням російського диктатора. Під час заходу також провели аукціон із лотами від учасників та луцьких баскетболістів. Крім того, усі присутні мали змогу долучитися до плетіння маскувальних сіток.
Також у холі спортшколи розмістили виставку трофеїв, які здобули українські військові на передовій. На ній представили речі, снаряди, гільзи від набоїв та навіть шеврон із форми російського окупанта. По завершенню ігор команди отримали кубки, а кращі гравці – пам’ятні сувеніри. Наприкінці глядачі оплесками подякували учасникам за чудове баскетбольне свято.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus