USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку чоловік, який вкрав 84 гривні, отримав 4,5 роки тюрми

27 Квітня 2019 20:55
В обласному центрі Волині на 4,5 роки позбавлення волі засудили чоловіка, який відкрито викрав з рук потерпілого 84 гривні поблизу супермаркету на вулиці Ковельській.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Як вдалося встановити під час судового засідання, 16 липня 2018 року раніше неодноразово судимий обвинувачений, перебуваючи поблизу магазину «7/23», що на вулиці Ковельській обласного центру Волині, відкрито вирвав з рук у потерпілого 84 гривні, чим скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.186 КК України (грабіж).

Обвинувачений свою вину визнав, однак збитки не відшкодував, хоча розкаявся та просив суворо не карати. Натомість потерпілий до суду не з’явився, написавши заяву, у якій вказав, що матеріальних претензій до обвинуваченого не має, а щодо покарання покладається на розгляд суду.

Обираючи покарання, суд звернув увагу на те, що навіть такі незначні збитки ним не відшкодовані, а вчинене ним кримінальне правопорушення відноситься до категорії тяжких злочинів.

Також суд врахував особу обвинуваченого, який раніше неодноразово судимий за вчинення умисних корисливих злочинів, відбував реальну міру покарання в місцях позбавлення волі, вчинив дане кримінальне правопорушення незадовго після його засудження, переховувався від органів досудового розслідування та суду, що свідчить про його небажання стати на шлях виправлення та підвищену суспільну небезпечність.

На думку суду, його виправлення та перевиховання неможливе без ізоляції від суспільства. Варто зазначити, що обвинувачений є особою молодого віку, хворіє (перебуває на лікуванні у протитуберкульозному диспансері).

Таким чином, суд визнав крадія винним та призначив покарання у виді 4 років позбавлення волі, приєднавши до нього 6 місяців невідбутого покарання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
judge Показати IP 27 Квітня 2019 21:47
...судді, Ви звичайно молодці... 4,5 роки за 2.5 долара..... молодці, в таких справах Ви гідно дотримуєтесь всіх приписів н.-п. акту! Молодці.
Лучанин до judge Показати IP 27 Квітня 2019 22:43
Злочин був? Був. Термін не важливо,головне посадити виродка
55 до judge Показати IP 28 Квітня 2019 16:49
Так виявилось, що викрав лише 84 грн., а могло бути і 10000 грн., злодій ж не знав на яку суму йому пощастить, не пощастило. Раз буде відбувати позбавлення волі, то заслужено, в статті ж написано, неодноразово судимий, а ще може мав попередньо невідбуте покарання. Тому перед тим як кидати у когось каміння, потрібно подумати, а чи варто взагалі його піднімати
скептик Показати IP 28 Квітня 2019 14:34
якби вкрав 84 лімона, то одержав би премію і героя україни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus