USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку чоловік купив 400 медичних масок

28 Лютого 2020 21:49
Коронавірус, який зараз тримає у паніці весь світ, викликав ажіотаж і в Україні. Люди наполохані, бо ж не мають достатньо інформації про цю хворобу. А тому змітають з полиць аптек медичні маски. У Луцьку фармацевти кажуть, деякі люди скупили цілі партії первинних захисних засобів, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Однак, окремі лучани навпаки – зберігають спокій і не панікують. Медичні маски купувати не поспішають, бо переконані: маска – не панацея.

"Ми не реагуєм на паніку. Ну це створюється штучно умови для того, шоб підняти у народу переляк і все на світі. Я думаю, що все буде добре", - каже мешканка міста Людмила.

Лучанка Наталя теж каже, що жодні препарати не купує, адже вважає, що навколо цієї теми - ажіотаж.

Проте в багатьох аптеках міста загальна картина зовсім інша - первинні захисні засоби все-таки «розмели». Куди би ми не зайшли, на питання «Чи є у вас медичні маски?» відповідь була приблизно однакова: на жаль, немає.

Фармацевти кажуть, маски закінчилися десь півтора тижні тому.

Втім, знайти медичні маски в Луцьку, все таки, реально. Наталія Кацаман завідує однією із аптек міста і зізнається: останнім часом попит на них таки зріс і в їхній аптеці, проте асортимент масок наявний постійно.

"Щодня заходять досить багато пацієнтів і питають маски. Маски маєм наразі, відпускаємо. Ну, в обмеженій кількості, бо дехто запитує, хочуть цілу пачку 50 штук. Пачки не даємо. Не більше 10-ти в одні руки", - каже , завідувач аптекиНаталія Кацаман.



Аптекарі кажуть, що був випадок, коли один чоловік скупив всю партію медичних масок – 400 штук. Такий попит на них в аптечних закладах спостерігають з початку лютого, особливо останні 2 тижні. Швидше за все це пов’язано з ажіотажем навколо коронавірусу.

"В кінці січня теж було багато хворих на вірусну інфекцію, грип, то так маски не розкуповлювали, як зараз", - додає Наталія Кацаман.

До слова, не зважаючи на великий попит ціна на медичні маски, не зросли - коштують одна гривня і 20 копійок. Вартість противірусних препаратів теж не збільшилася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Правдоруб Показати IP 28 Лютого 2020 22:15
Купи 1000 масок і ти будеш володарем 1000 непотрібних тряпочок)))
Хамло до Правдоруб Показати IP 29 Лютого 2020 12:35
Ну-ну, непотрібних. Купи по 1-20грн, продай в Західній Європі по 2-3 євро штучку. Поки ти, сидячи на дивані, рубаєш правду, хтось заробить 1000 євро за добу.
Медик Показати IP 28 Лютого 2020 23:05
НІчого собі ПАРТІЯ 400 штук :))) до відома тих хто не в темі це 4 пачки по 100 шт. одному лікарю це +- на місяць. до ажіотажу така коробка вартувала 80 грн. ... зараз від 250...
Тeтяна Показати IP 29 Лютого 2020 12:48
то в якій аптeці працює пані Кацаман, дe щe є маски. Чи цe сeкрeт?
Олег Показати IP 29 Лютого 2020 14:12
Китайці при мені купили 5000 масок , було би більше забрали б більше
Провізор Показати IP 29 Лютого 2020 15:34
Народ не ведіться на звичайні маски вони призначені для хворих людей щоб вони менше розприскували свої слюні на інших але аж ніяк не для захисту.
Хамло до Провізор Показати IP 1 Березня 2020 11:16
І для тих хто зворий, але ще сам про це не здогадується. Тобто буде толк якщо в масках будуть ходити більшість. Для убезпечення себе треба правильний респіратор.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus