USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцьку чоловік купив 800 літрів сумнівного спирту та виготовляв коньяк

9 Серпня 2020 16:49
В обласному центрі Волині чоловік придбав 800 літрів етилового спирту та незаконно виготовляв з нього коньяк.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Так, з жовтня 2019 року по березень 2020 обвинувачений придбав у невстановленої особи 800 літрів незаконно виготовленого етилового спирту для використання його у незаконному виготовленні алкогольної продукції.

Цей спирт лучанин зберігав вдома, де його й вивяили 4 березня під час обшуків.

Зокрема, під час обшуку було виявлено незаконно виготовлені алкогольні напої, різноманітні ємності з рідиною коричневого кольору з характерним запахом спирту, а також прозорою рідиною.

Відповідно до висновку експерта, прозора рідина є спиртом етиловим ректифікованим, який не відповідає вимогам чинного державного стандарту «Спирт етиловий ректифікований. Технічні умови» та непридатний для використання у виробництві горілок та лікеро-горілчаних виробів. Натомість рідина коричневого кольору є забарвленими водно-спиртовими сумішами, які не відповідають вимогам чинного державного стандарту «Коньяки України. Технічні умови».

Відзначимо, що між обвинуваченим та прокурором була укладена угода про визнання винуватості, тож суд призначив йому покарання у виді 3 років позбавлення волі, змінивши на умовне терміном на 1,5 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 9 Серпня 2020 17:38
Чому не дали позбавлення волі за те що травив людей якоюсь сумішу . Багатий викупився.
олександр Показати IP 9 Серпня 2020 18:24
А чому не встановлюють де той спирт був незаконно виготовлений, чому не проводять експертиз чи відповідає гостам горілка й коньяк які продаються по магазинах. Створюють видимість роботи у цьому вся наша влада
Народна пам'ять Показати IP 9 Серпня 2020 20:03
Ви згадайте, як возилися з ТІРом вантаженим бочками зі спиртом в минулому році, якого зловили у воротах спиртокомбінату ! Шось мололи, шо ТІР вже наполовину виїхав за межі комбінатівської території ! Нє, то ТІР наполовину в'їхав на територію комбінату ! То кабіна в'їхала, а прицеп ше не доїхав.Видно, шо були після дегустації ! Возилися, як дурень зі ступою ! І ніби зловили, але ж спирт має велику летучість - попробуй злови .Клеїли дурня, як могли - і помогло ! А кінці - кінців спирт разом з ТІРом випарувався ! І справа випарувалася, І нишпорки, поліцейські, і слідчі, і прокурорчики з суддями,а особливо дирекція - ну, зовсім не пам'ятають, шо таке в Луцьку було ! Колективна амнезія з корупцією чистої, як спирт, води ! Але, ніхто не забутий - ніщо не забуте ! А ви тут про якісь нещасні штири бочки !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus