USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку діти-переселенці створили символічне панно «Повернення додому». Фото

11 Червня 2022 17:25
Вісім дітей-переселенців з Києва і Харкова та п’ятеро їхніх ровесників з Луцька створили в обласному центрі Волині патріотичне панно. Кожен з дітей малював те, що рідне і близьке серцю.

Про це розповіла Суспільному авторка ідеї Людмила Салинська.

Над створенням панно працювали чотири заняття, а це – майже десять годин, говорить Людмила Салинська. Діти-переселенці з батьками зобразили будинки, дерева, квіти, людей, котів та янголят. Допомагали їм у цьому учні Луцької художньої школи.

Назву «Повернення додому» для панно запропонували переселенці.
«Коли ми починали це все малювати, було дуже важко наповнити якимсь таким барвистим змістом. Але першочергово, це наша мрія – повернення додому», – говорить переселенець з Харкова Степан Карпусь, який разом із 12-річним сином долучився до створення панно.

Через постійні обстріли родина Харкова на початку березня приїхав до Луцька. З того часу старший син Тимофій відвідує уроки арт-терапії при Луцькій художній школі.

«До війни, – каже хлопець, – ні разу не малював, а тепер подобається».
Степан Карпусь малював панно разом з 12-річним сином.

«Панно створили на спеціальному будівельному полотні. Малювали акриловими фарбами. Його довжина п’ять з половиною метрів, а ширина метр та двадцять сантиметрів», – говорить Людмила Салинська.

Зараз панно експонується в артгалереї луцького Палацу культури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus