USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку доповнять програму підтримки учасників АТО

13 Жовтня 2016 12:43
Підтримку демобілізованих учасників АТО-лучан передбачать, внісши зміни до чинної програми підтримки військовослужбовців.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва 13 жовтня.

Депутатів поінформували про хід виконання Комплексної програми підтримки військовослужбовців, призваних з міста Луцька на військову службу по мобілізації, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців-лучан.

Одним із заходів програми є звільнення від плати за утримання будинку мобілізованих та членів родин загиблих. Цією місцевою пільгою скористалися 672 особи. Про це повідомив заступник міського голови Сергій Григоренко. Грошову допомогу надали цьогоріч 119 членам сімей військовослужбовців (на суми 500-1000 гривень). В 2014 році таку допомогу надали 758 членам сімей військових, у 2015 – 682 особам. Загалом на підтримку членів родин військовослужбовців з міського бюджету спрямували 1,044 мільйона гривень протягом трьох років. Окрім цього, одноразова допомога для військових-контрактників у сумі 5 тисяч гривень виділена для 83 осіб (загальний обсяг виділених коштів становив 415 тисяч гривень).

Проблемою залишається забезпечення родин учасників АТО дровами. Так, за станом на 1 жовтня 16 таких сімей мають потребу в дровах.

Голова Луцької міської організації спілки воїнів АТО Волині Олег Кобилинський зауважив, що відповідно до інформації заступника міського голови, матеріальну допомогу в 2014 році отримали 758 мобілізованих військовослужбовців. Він запитав, кому видавали цю допомогу, якщо в 2014 році було мобілізовано лише 300 осіб. Також посадовець повідомляв про виділення 16 путівок на санаторно-курортне лікування у 2016 році. Олег Кобилинський поцікавився, яким чином визначають потребу в путівках.

Список осіб, які отримали грошову допомогу, Сергій Григоренко пообіцяв надати. Як з’ясувалося, потребу у путівках визначають лише за зверненнями учасників бойових дій. Дехто, мовляв, відмовляється від путівок в Одесу та на Закарпаття, мотивуючи це зайнятістю та небажанням залишати родину вдома.

Сергій Григоренко повідомив, що наразі напрацьовують новий розділ програми щодо демобілізованих. Проект програми планують винести на розгляд під час листопадової сесії міськради, після узгодження зі спілками учасників бойових дій. У департаменті соцполітики планують створити окремий відділ, який займатиметься атошниками, у ньому працюватимуть 4 працівники, у тому числі, двоє юристів, оскільки учасники АТО часто потребують юридичних консультацій. На базі Центру первинної медико-санітарної допомоги планують створити центр початкового медичного огляду для подальшого відправлення бійців на реабілітацію. Окрім цього, у 2017 році планують виділити кошти на 100 путівок, аби сотня учасників АТО змогла пройти психологічну реабілітацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олег Показати IP 13 Жовтня 2016 13:47
Кобилинський який з тебе учасник ато, крім Дачного більше нічого не бачив.
Олег Показати IP 13 Жовтня 2016 14:45
Я навіть Дачного не бачив адже був там лише декілька днів))))
Олег Показати IP 14 Жовтня 2016 10:23
Сходи но послужи в тб рано ти переключився на пенсію там нехватка танкістів ане в замполіти подався

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus