USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Набережній у Луцьку капітально відремонтують світлофор

26 Листопада 2017 14:57
Капітальний ремонт світлофора на одній з головних транспортних артерій міста, вулиці Набережній, планують виконати до кінця року.

Як йдеться у договорі, укладеному 23 листопада між департаментом житлово-комунального господарства та КП «Луцьке електротехнічне підприємство – Луцьксвітло», вартість робіт становить 497,69 тисячі гривень. Строки виконання робіт встановили до 31 грудня.Йдеться про капітальний ремонт світлофорного об'єкта на вулиці Набережній поблизу ЗОШ №3.

Зауважимо, у програмі розвитку дорожнього господарства міста Луцька на 2018-2020 роки, яку нещодавно затвердили депутати міськради, на капітальний ремонт об’єктів світлофорного господарства міста у 2018 році планують витратити 1,05 мільйона гривень, у 2019 та 2020 роках – по 450 тисяч. Роботи передбачають заміну контролерів, кабельної мережі, транспортних та пішохідних секцій на світлодіодні та інше.

У програмі запланували капітальний ремонт світлофорів на вулиці Чернишевського (ЗОШ № 13), перехресті: проспект Відродження – вулиця Софії Ковалевської – вулиця Січова, перехресті: вулиця Набережна - вулиця Ковельська, на проспекті Відродження (КЗ «Луцька міська клінічна лікарня»), перехресті: вулиця Рівненська – вулиця Авторемонтна, проспекті Соборності (біля будинку № 33), перехресті: проспект Соборності – вулиця Воїнів-інтернаціоналістів.

Також передбачили встановлення нових світлофорів на проблемних перехрестях та ділянках доріг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Василь Показати IP 26 Листопада 2017 15:34
Ох нічого собі, півмільйона гривень за один світлофорний об'єкт? Не вірю. Тут або шановні журналісти щось наплутали (можливо не один об'єкт, а з десяток), або величезна корупція (90+% відкат). В обох випадках цю інформацію треба перевірити
Лучанин до Василь Показати IP 26 Листопада 2017 16:33
Давайте порахуємо разом з усіма. Один світлофор для авто коштує біля 12 тис.(з таймером 20 тис.), для пішоходів (3 ока, з таймером) біля 6 тис. 2*20+2*6 = 52 тис. Тепер треба пульт керування (від 25 тис.), та замінити кабеля (10 тис.+), метизи, кріплення, а ще комусь треба заплатити за роботу. Виходить десь вартість обладнання та матеріалів біля 100 тис., а інше виходить робота з відкатами. Да, це розрахунок простого світлофора через дорогу, якщо брати перехрестя, то вартість збільшиться в рази. Але Ви мабуть таки написали про світлофор на Набережній біля 3 школи, що і відповідає розрахунку. Резонне питання: кому піде більша частина суми?
Лучанин Показати IP 26 Листопада 2017 16:02
То те кажуть економлять, то те економлять... Світлофор на проспекті Відродження (КЗ «Луцька міська клінічна лікарня») робочий. Можливо він потребує деякого ремонту, обслуговування, але ж не капітального ремонту. Задля економії можна замінтити в світлофорах лампи на потужні світлодіодні. Єдине що вже давно треба було зробити з цим світлофором, то змінити часовий інтервал його перемикання (зменшити наполовину), щоб люди могли дочекатися зеленого сигналу і не лізли на проїзну частину, бо даний світлофор розташований між двома зупинками і встигнути на маршрутку чи тролейбус по правилах практично неможливо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus