USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку ліквідовують «Парки і сквери»

10 Лютого 2017 12:59
Комунальне підприємство «Парки і сквери міста Луцька» хочуть ліквідувати. Натомість пропонується створити однойменну комунальну установу.

Про це йдеться в проекті рішення, поданому на чергову сесію Луцької міської ради.

У пояснювальній записці вказано, що проект рішення спрямований на реорганізацію сфери озеленення і покращення якості робіт з утримання парків, скверів та інших озеленених територій загального користування на території Луцька.

Метою реорганізації є ліквідація збиткового комунального підприємства «Парки та сквери міста Луцька», відсутність якісного та конкурентного ринку послуг у сфері озеленення міста. Створення на його базі комунальної установи «Парки та сквери міста Луцька» виключає комерційну складову в діяльності установи, сконцентрує зусилля на утриманні в належному стані та розвитку конкретно визначених територій природно-заповідного фонду, парків, скверів, інших озеленених територій загального користування.

Проект рішення внесений відділом екології, проте анонсував і пояснив його заступник міського голови Юрій Моклиця на своїй сторінці у Фейсбуці.

«До 2016 року всі ці послуги ішли однією великою статтею бюджету під назвою «озеленення». Сума виходила на мільйони. Запити на 7-8, реально профінансовані послуги на 4-5 мільйонів гривень в рік. На початку року тендер оголошується на всю суму. Щоб взяти участь у багатомільйонному тендері, фірма мусить мати достатню кількість техніки, працівників, досвід роботи. У нас в Луцьку є ТІЛЬКИ ОДНЕ підприємство, яке може забезпечити виконання такого обсягу робіт — КП «Парки та сквери».

Щонайменше останні 3 роки ситуація виглядала так:

- оголошується тендер на озеленення;

- в ньому беруть участь два учасники: МЖК і Парки та сквери;

- кожного разу виграє МЖК (бо давав нижчу ціну);

- потім МЖК наймає Парки та сквери і ті виконують більше 80% робіт щодо озеленення міста.

У результаті дорого і безперспективно. Фірми та організації, які хотіли б і могли б конкурувати у цій сфері, не можуть взяти участь в тендері, бо не мають досвіду виконання таких обсягів робіт і відповідно засобів.

На 2017 рік ми вирішили кардинально змінити ситуацію. Тепер не буде великого тендеру щодо озеленення, а будуть менші тендери на окремі послуги щодо озеленення. Таким чином, ми даємо можливість малому та середньому бізнесу заходити на цей ринок, який у нас (із-за монополії) зовсім не розвинений», - йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Гражданин Показати IP 10 Лютого 2017 14:05
По озеленению и окультуриванию парков и улиц хоть увидели какой-то результат.....а теперь благодаря тендерам тот победитель тендера сделает свою работу (качественную или не качественную) и заставить его доделать-переделать ну уж никак не сможете. а вот коммунальное предприятие можно хоть заставить дело довести до качественного состояния. ....так и ЖКГ давайте ликвидируем, ведь всё равно сами жильцы за свои деньги устраняют последствия каких-то аварий в домах (не квартиры имею ввиду).
Иван Показати IP 10 Лютого 2017 14:17
Стесняюсь спросить: а Моклица - шпециалист по озеленению? а что он сделал к̲а̲к̲ ̲Н̲А̲Ч̲А̲Л̲Ь̲Н̲И̲К̲ чтобы бороться с этой, типпа, монополией? уничтожать и ликвидировать - это любой малообразовательный начальничек сможет, дабы с себя снять ответственность. а вот руководить правильно - тут немножко помыслить нужно, ответственность нести и т.п.
1 Показати IP 10 Лютого 2017 14:18
підтримуємо бізнес чий?! хто пообіцяв більший відкат "чиновнику"???
Анонім Показати IP 10 Лютого 2017 15:47
моклиця спеціаліст з усього-в нього диплом спеціаліста "около всяческих наук" ето очень и очень!!!!
Історик Показати IP 10 Лютого 2017 16:09
Шановні жителі м. Луцька, уважно спостерігаємо як через деякий час, заступник міського голови Юрій Моклиця (за зарплату державного службовця), пересяде із екологічного виду транспорту велосипед, на власний автомобіль.
Анонім до Історик Показати IP 10 Лютого 2017 18:22
тіхо,ша ! це може майбутній мер!"розумні і не надто" та" корінні" лучани його підтримають
бе Показати IP 10 Лютого 2017 17:22
тепер моклиці ніхто не заважатиме в парку зробити автостоянку
До Бе Показати IP 10 Лютого 2017 20:30
Ба, це той Моклиця , якого виплекав СНУ, географічний факультет , де вчать любити природу ? Це той Моклиця , який ненавидить все живе , особливо в Луцьку зелені зони , тепер він допоможе прибрати організацію ,правда вона ніц була не варта ,а далі сам візьметься ліквідувати парки і багато скверів у Луцьку , бо гроші рулять і не пахнуть?Нехай спробує тільки почати зрізати дерева будь - де в Луцьку , ми допоможимо йому стати популярним на всю Українуз фото , відео , та його крилатими висловами ,, из песни слов не выбросишь." Архивное видео волинських телеканалов у нас
Лучанин Показати IP 17 Лютого 2017 09:11
Зі всього вище викладеного, я розумію, що буде доглянутий лише один парк, а вірніше центральна алея, а місто заросте бур'янами та дикими чорнобривцями, які будуть висаджувати кому не лінь, а Моклиця буде косити косою. Зас.....ти місто можна досить швидко, а от навести лад зможе людина, яка знає свою справу і має довготривалий досвід в озелененні, але аж ніяк не географ та театрал бігун без ніякого досвіду роботи та виробничої практики. Це по-перше. По-друге. Звільнити людей які віддали місту по двадцять тридцять років своєї праці за копійки, тому, що занижені тарифи через таких "професіоналів" як Моклиця, Це просто кощунство, неповага та знущання з людей в такий важкий час. Нехай розкаже де знайти роботу після 50-ти років гідно оплачувану, та отримувати належним чином свої сім'ї. Рекомендую, пану Моклиці, який на сьогоднішній день займає високий посадовий пост, більш плідно займатися участю у аматорському театрі "Гармидер", більше приділяти увагу спорту (бігу в шапочці Діда Мороза і не тільки...), а справами, які стосуються парків та сквервів міста Луцька нехай займаються справжні господарники з досвідом та довготривалою практикою. Бажаю успіху.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus