USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку медики виставили нетверезого безхатька на вулицю

21 Лютого 2018 14:01
Лучани обурені байдужістю медиків, які залишили нетверезого безхатька без допомоги та попросили поліцію вивести його на вулицю, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

У Луцьку поліклініку №1 звернувся п’яний безхатько зі скаргами на здоров’я. Як стверджують лікарі, чоловіку міряли тиск і навіть нібито давали якісь препарати. Зі слів медиків, пацієнт був нетверезий і не міг пояснити, що його турбує, але просив лікаря.

«Чоловік звертався в реєстратуру, вів себе неадекватно, висловлювався нецензурно, просив лікаря. Йому дали направлення до чергового лікаря. Він то виходив, то вертався. Потім піднявся на другий поверх і біля кабінету сів», - розповів заступник головного лікаря поліклініки №1 Олександр Слабенко. Та додав, що безхатько ні на що не скаржився.

Керівник поліклініки Ігор Гнетньов каже, під кабінетом чоловік ліг на кушетку і заснув. Кілька разів його намагалися привести до тями за допомогою нашатирного спирту. Проте навіть це не допомагало. Зрештою лікарі викликали патрульних, які вивели безхатька на вулицю.

Чоловіка, який вмостився просто на землі поблизу медзакладу, до тями приводили вже перехожі. Вражені байдужістю медиків та поліції люди висловили своє обурення в інтернеті під світлиною, де зображено, як біля поліклініки на асфальті лежить безхатько.

Так, користувач Максим Стельмащук, який спілкувався з чоловіком, каже – бідолаху звати Валерій Троха. Чоловік щойно вийшов з місць позбавлення волі і немає де жити. А у поліклініку звернувся буцімто тому, що йому було зле.

Своє чергою, як коментують у патрульній поліції Волині, хворі – це справа лікарів, тож лучан просять не викликати з таких причин правоохоронців.

«Патрульним зателефонував працівник поліклініки і попросив поліцію, щоб громадянина вивели з приміщення лікарняного закладу. Патрульні це і зробили. Чоловік був у стані алкогольного сп’янніня. Хочу звернутися до громадян, якщо ви бачите, що лежить людина і потребує медичної допомоги, то необхідно викликати медиків. На жаль, закладу, куди можна доправляти безхатьків, у нас немає», - каже прес-секретар патрульної поліції Волині Ольга Бузулук.

Лікарі ж, своє чергою, перекладають провина на поліцію, мовляв, медики передали безхатька правоохоронцям.

Проте, як би там не було, у першій поліклініці є пункт обігріву, де можна зігрітися гарячими напоями. Його і показали журналістам медики.

«Справді – стоїть ліжко, і пакунок з чаєм. Цей чоловік міг би полежати і тут, але оскільки він пацієнт непростий – то до нього замість медсестри викликали поліцію», - наголошують журналісти у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
лучанин Показати IP 21 Лютого 2018 14:06
що ви гоните? Алкаш зайшов проспатись у медичний заклад де сидять діти.. весь в перегарі і сцаках.. Сморід на весь коридор.. І що його там прикладати..? Ви що вже подуріли? Як ви такі милосердні.. беріть тєлєжку і шуруйте на вулицю.. максимум 15 хвилин і знайдете такого підсніжника..Забирайье додому, мийте корміть і вкладайте до себе у ліжко.. А він як проспиться вам ще з десяток таких самих друзів приведе.. І буде вам щастя..
Волинянин до лучанин Показати IP 24 Лютого 2018 01:52
"...у медичний заклад де сидять діти...". колись і цей алкаш(як ви пишите) був дитиною. Тоді його не хотілось вам викинути? Багато людей вживає спиртне, не просто заради розваги, а через якісь невирешіні проблеми. А можливо він з дитинства сирота? Не раз у мороз доводилось піднімати із землі, як ви пишете алкашів. Додому вести не обов"язково, але елементрану людяність проявити треба. Держава, яка торгує спиртним, просто забов"язана мати заклади, які називаються МЕДВЕТВИРЕЗНИК. Їх скасували, бо олігархам шкода грошей на це...
лучанка Показати IP 21 Лютого 2018 14:26
Там в лікарні, говорять, він ще й справив нужду в штани, то мабуть головний лікар мав прийти і підтерти йому ж...
Лучанину Показати IP 21 Лютого 2018 14:31
Читайте уважно , це поліклініка для дорослих... правильно- Луцький центр ПЕРВИННОЇ МЕДИКО -САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ. І що ще вам треба ? Яку допомогу надали первинну ?Чи вторинну ? Начальство задіяли і поклали спати взимку під паркан.Реформа медична і гуманізм в дії?
777 Показати IP 21 Лютого 2018 14:34
А чому ще не склали адміністративний протокол, чи це вже не входить до обов'язків патрульної поліції??? Телепні в пагонах...
123 до 777 Показати IP 21 Лютого 2018 14:39
Мусара раніше їх до відділку забирали де дві години маринували та складали адмінпротокол, а вони оскільки грошей не мають то відправлялися на громадські роботи, а тепер пінька під зад та на мороз грітися. Поліція з народом...
Анонім Показати IP 21 Лютого 2018 15:21
При Радянській Владі,для таких "пацієнтів" існували МЕДВИТВЕРЕЗНИКИ....
Та Показати IP 21 Лютого 2018 15:54
на водяру баньки собі залити в нього розуму і грошей вистачило, а подбати про себе ні. Тьфу, сердобольні, блін, зібрались тут(((
Анонім до Та Показати IP 22 Лютого 2018 02:57
Поліція як представник держави повинна була забезпечити цій людині притулок, а на викидати на холод і голод. А вина ціеї людини лише у тому, що вона хотіла їсти і купила у магазині продукт харчування-алкоголь. Отак подіяв він на нього. Держава дозволяе реалізовувати алковироби, як продукти харчування і повинна передбачати подібні випадки. Ця людина не винна,що стала такою. А не дали їй медичну допомогу і захист ті люди які живуть на наші податки у тому числі на податки,яки заплатила ця людина,купивши алковиріб.
555 до Анонім Показати IP 22 Лютого 2018 13:03
Та не поліція,як представник держави має десь отаким безхатькам забезпечити притулок! В нас у місті ще є вищі посадовці,які б мали виділити якесь приміщення для обігріву безхатьків,хоча і в лікарнях дійсно є такі "пункти обігріву",але кому ці пункти,то певно так "для ока", як говориться...
Дорогі українці Показати IP 21 Лютого 2018 16:07
Давайте з алкоголем припиняти, з наркотою також і тютюном, бо погані звички народ заганяють в могилу! Слава тверезості! Ганьба алкоголізму!
свідок Показати IP 21 Лютого 2018 17:13
Зауважила цю подію, коли йшла з роботи. Картина така: лежить побитий чоловік перед лікарнею, ледь дихає і нічого не може сказати, не памятав ні як звати себе, ні де він є, його побили і викинули. Через 15 хвилин поверталась тією ж дорогою, де чоловік уже викликав поліцію і просив дати пояснення ЧОМУ патрульні викинули його. Про те що бомж, дізналась щойно, але мені було шкода побитого чоловіка. Ладно вигнали із лікарні, ну а бити за що, всі ж ми люди і хто знає як воно складеться те життя далі...
Анонім Показати IP 21 Лютого 2018 17:14
Ви жорстокі,як би там не було,це людина,ніхто не знає що його чекає в цьому житті,кожен може дійти до такого,або і гіршого стану.
Анонім Показати IP 24 Лютого 2018 13:31
Стаття 3. Конституції України : "Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю" ДАЛІ ПРОДОВЖУВАТИ ?!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus