USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Луцьку – міжшкільні змагання з кіндерболу для дівчат: хто переміг. Фото

11 Жовтня 2023 17:23
У середу, 11 жовтня, завершилися змагання з кіндерболу серед учениць 5–6 класів шкіл Луцької громади. У залі обласної ДЮСШ змагалися дівочі команди 21 навчального закладу.

Організувала змагання, які в громаді відбуваються вже вдруге, Федерація волейболу міста Луцька. Підтримку надали Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», департамент молоді та спорту й департамент освіти Луцької міської ради.

Кіндербол – це різновид волейболу. Тут спрощені правила: подачу виконують кидком, м’яч можна ловити в руки й робити безліч кроків на власній частині поля до кидка. Тривалість матчу – одна партія до 21 набраного очка.
Читати ще: У Луцьку визначили найкращу дівочу команду з кіндерболу серед шкіл. Фото

Згідно з регламентом, команди розділили на шість груп. Переможці виходили в наступний раунд, після якого трійка кращих колективів розігрувала між собою нагороди. До фінальних протистоянь дісталися ліцеї № 3, № 18 та № 31.

У фіналі ліцей № 31, що в селі Жидичин, обіграв ліцей № 18. Перемога із рахунком 21:15 дозволила жидичинцям здобути срібло, лучани ж втішилися бронзою. Перше місце змагань здобув Луцький ліцей № 3, обігравши суперників із розгромними рахунками – 21:4 та 21:5.
Читати ще: На чемпіонаті Луцька з волейболу змагалися шість дівочих команд: хто переміг. Фото

Як розповів президент Федерації волейболу міста Луцька Дмитро Піддубний, організовуючи турнір із кіндерболу, мали на меті залучити школи громади до активного спортивного життя.

«Школи радо погодилися до участі в змаганнях. Хотіли, щоб якомога більше дітей займалися спортом. До того ж тренери обласної спортивної школи під час змагань переглядали дівчат, щоби потім запросити на волейбольну секцію. Сподіваюся, що серед цієї малечі в майбутньому будуть зірочки», – поінформував Дмитро Піддубний.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода відзначила, що громада має багато спортивних дівчат, адже 21 команда долучилася до участі, та подякувала Силам оборони, завдяки яким діти мають можливість змагатися.

«Приємно, що в змаганнях взяв участь аж 21 навчальний заклад і багатьох дівчат залучають до тренувань. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» зі свого боку надалі підтримуватиме дитячий спорт, бо ж це не лише сприяє фізичному здоров’ю, а й ментальному. Для них спортивні заходи – гарна перезарядка й розвантаження. Ми як співорганізатори турніру надали командам нагородну атрибутику, щоб дітлахи пам’ятали гарні моменти, незважаючи на тяжкі події в державі», – наголосила Катерина Шкльода.
Читати ще: У Луцьку визначили переможця волейбольного чемпіонату КДЮСШ-1. Фото

По завершенню змагань призери отримали пам’ятні кубки та медалі від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та солодкі подарунки. Завершили змагання спільним виконанням Державного Гімну України.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus