USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Стають прикладом для інших»: у Луцьку – шашковий турнір для дітей та людей з інвалідністю. Фото

13 Квітня 2023 17:12
В обласному центрі Волині триває серія великодніх спортивних заходів, організованих КЗ «Луцький МЦФЗН «Спорт для всіх» та Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом». Так, в осередку «Біла тура» провели змагання з інтелектуальної гри – шашок. У них узяли участь вихованці навчально-реабілітаційного центру та молоді люди з громадської організації «Джерело життя».

До участі долучилися 30 спортсменів-шашкістів, серед яких люди з інвалідністю. Змагання тривали п’ять турів за швейцарською системою. У першому турі пари суперників визначали за допомогою жеребкування, а в кожному наступному грали ті гравці, які набрали однакову або близьку кількість очок. Головою суддівської колегії став президент ГО «Луцька міська шахово-шашкова федерація» Ігор Дзюбак.
Як розповідають учасники, такі змагання – чудова можливість насолодитися живим спілкуванням та випробувати інтелектуальні здібності. 14-річний Нікіта каже, що шашки – дуже захоплююча гра. Хлопець почав цікавитися шашками порівняно нещодавно, проте вже пізнав багато тонкощів. Відзначає: грати в інтелектуальні ігри краще, ніж проводити час за гаджетами.

Читати ще: У Луцьку розпочалися великодні спортивні заходи для дітей. Фото
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода наголосила, що Фонд продовжить підтримувати осередок «Біла тура». Такі заходи, за її словами, будуть організовувати й надалі.

«Ми продовжуємо серію великодніх заходів для дітей та молоді. У межах цього організували шашковий турнір для вихованців навчально-реабілітаційного центру. Дякуємо комунальному закладу «Спорт для всіх», який завжди дбає про різні вікові категорії дітей та молоді. Надзвичайно приємно бачити, що до наших заходів долучається багато учасників. Раді вітати кожного із них та вручати їм подарунки», – відзначила Катерина Шкльода.

Читати ще: База для тренувань та дозвілля: чим живе луцький шахово-шашковий клуб «Біла тура»
Директорка КЗ «Спорт для всіх» Наталія Назарук розповідає, що такі заходи раніше були щорічними, але через війну та коронавірус їх не проводили два роки. Однак учасники, зустрічаючи її, часто запитували, коли ж будуть змагання.

«Дякуючи нашим Збройним силам України, ми змогли організувати змагання із шашок. Тут діти та молодь мають змогу поспілкуватися з однодумцями, знайти нові знайомства. Велика подяка Фонду Ігоря Палиці за те, що підтримує наші ініціативи. Завдяки таким змаганням учасники розвиваються, стають прикладом для всіх», – зауважила Наталія Назарук.

Вона також додала, що для вихованців навчально-реабілітаційного центру ці ініціативи надзвичайно необхідні, адже так вони відчувають себе потрібними.

Читати ще: Змістовне дозвілля: у Луцьку – шаховий турнір серед дітей. Фото
Наприкінці всі учасники отримали солодкі подарунки. Призерів організатори вирішили не визначати, тому в цьому турнірі перемогла дружба та позитивна атмосфера.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus