USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку на демонтаж МАФів та тимчасових споруд потрібно 6 млн на три роки

20 Жовтня 2021 23:08
На реалізацію програми впорядкування малих архітектурних форм, тимчасових споруд, металевих та дерев’яних конструкцій на території Луцької міської територіальної громади на 2022-2024 роки потрібно шість мільйонів гривень.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 20 жовтня.

Як ідеться в пояснювальній записці, проблема незаконно розміщених тимчасових споруд, малих архітектурних форм, металевих та дерев’яних конструкцій на сьогоднішній день продовжує бути актуальною з наступних причин:

- звернення громадян, підприємств, установ та організацій, які постійно надходять до департаменту муніципальної варти, щодо демонтажу тимчасових споруд та конструкцій на території громади, що в свою чергу є індикатором актуальності даної проблеми;

- потреба у здійсненні контролю за розміщенням та функціонуванням тимчасових споруд для ведення підприємницької діяльності, адже такі споруди розміщуються відповідно до комплексних схем розміщення тимчасових споруд на певний термін;

- розміщення та території громади самовільно встановлених гаражів, сараїв, огорож та інших конструкцій, які мають неналежний зовнішній вигляд та створюють незручності для інших мешканців;

- здійснення моніторингу щодо наявності на території приєднаних населених пунктів незаконних споруд та їх демонтаж;

- потреба у можливості оперативно реагувати на факти самовільного розміщення тимчасових споруд.

Відтак членик виконкому погодили проєкт Програми впорядкування малих архітектурних форм, тимчасових споруд, металевих та дерев’яних конструкцій в Луцькій міській територіальній громаді на 2022-2024 роки. Однак остаточне рішення прийматиме сесія міської ради.

Відзначимо, що на реалізацію програми необхідно шість мільйонів гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Нема на то ради ! Показати IP 21 Жовтня 2021 07:44
Напевно та сума справедлива. Але компенсовувати її треба за рахунок винних осіб, яких мав би встановити суд. Не є секретом, що більшість тих споруд встановлена незаконно при сприянні, дозволах, потуранні і посадових осіб міської ради, і різних там прокурорчиків, мєнтів, депутатів і газовиків, і комунальників і т.д. і т. п. Одних заставили, одні за взятки, одні за шантаж, одні з примусу, одні за велике прохання і дякую ! А сьогодні стоять ті нужники, шпаківні на інженерних мережах, на пішохідних тротуарах, на газонах, на перехрестях, на вокзалах, в парках - давно зносити треба ! Вони ж носять статус тимчасових, а не постійних ! Ото кинули клич і зараз заворушиться болото і повилазять ті, в кого вино найкраще ! А ви їх на шуфлю і в смітник, або і до криміналу! Весна прийде ... ! Хочеш, владо, щоби лучани тебе підтримали на виборах - шось роби !
Олег Показати IP 21 Жовтня 2021 08:21
А чому не брати ці кошти з тих, хто поставив ці споруди? І ще штраф за несвоєчасний їх демонтаж. За час поки вони стояли то їх власники мали з них якийсь зиск. А зараз будуть брати ці міліони з кишень простих громадян і, не без того, ще хтось заробить.
волинянин Показати IP 21 Жовтня 2021 09:14
таку суму озвучив власник автокрана і трактора? ......
ЗнайЮ Показати IP 21 Жовтня 2021 17:46
Круговорот корупції в ділі. Взяли відкат щоб поставити маф, тепер бюджетні кошти роздеребанять, щоб демонтувати маф.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus