USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку на 30% поменшає тимчасових споруд комерційного призначення

27 Листопада 2019 18:22
У місті зменшиться кількість тимчасових споруд після внесення змін до комплексної схеми їхнього розміщення.

Про це йшлося під час пленарного засідання 66-ї сесії Луцької міськради 27 листопада.

Проект програми впорядкування малих архітектурних форм, тимчасових споруд, металевих та дерев’яних конструкцій в територіальній громаді міста Луцька на 2020 рік презентував заступник директора департаменту муніципальної варти Роман Кулик. З його слів, важливо контролювати законність розміщення тимчасових споруд, часто звертаються жителі міста, підприємства, установи та організації з проханнями демонтувати тимчасові споруди. На демонтаж та зберігання тимчасових споруд у програмі планують передбачити два мільйони гривень.

Працівники департаменту демонтували 1251 об’єкт, серед яких кіоски, гаражі, дерев’яні сараї, огорожі та обмежувачі руху. Після демонтажу металеві тимчасові споруди перевозять на штрафмайданчик, після чого власник споруди може звернутися та заплатити кошти за демонтаж, отримавши металеву конструкцію. Якщо власник не звертається, металеві споруди здають на металолом, а кошти перераховують до міського бюджету. Після демонтажу дерев’яних сараїв дошки завозять підприємству «Луцькспецкомунтранс», адже зберігати їх недоцільно. Наразі завдяки утилізації металевих тимчасових споруд отримали понад 60 тисяч гривень.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук повідомив, що місяць тому завершився черговий етап перевірок тимчасових споруд і на наступне засідання виконкому винесуть новий перелік з майже 30 незаконних споруд, що підлягають демонтажу. Планувати демонтаж за вулицями складно, адже не можна передбачити, хто і в якому місці поставить незаконну споруду. Наразі 95% тимчасових споруд торгового призначення у місті встановлені згідно з паспортами прив’язки, лишилася тільки незначна частина МАФів, які потрібно демонтувати. Комплексну схему розміщення тимчасових споруд розробляє та затверджує управління містобудування та архітектури. Наразі на завершальному етапі перебуває внесення чималої кількості правок до схеми, після чого у місті приблизно на 30% зменшиться кількість тимчасових споруд комерційного призначення. Затвердити правки планують у грудні.

Депутати підтримали програму впорядкування малих архітектурних форм, тимчасових споруд, металевих та дерев’яних конструкцій в територіальній громаді міста Луцька на 2020 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus