USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку на проспекті Відродження – будівництво з порушенням вимог ДБН

13 Серпня 2020 21:04
Будівництво на проспекті Відродження у Луцьку відбувається з порушеннями містобудівних вимог та ДБН і має бути зупинене, а будівля має бути знесена.

Про це повідомив радник міського голови Ігор Поліщук у Фейсбуці.

«Непрофесійні рішення дилетантів з уряду призвели до хаосу в містобудуванні й контролі за будівництвом та до того, що на сьогодні немає жодного повноцінно діючого державного або іншого органу з територіальними представництвами, що здійснює нагляд і контроль за будівництвом та має право здійснювати перевірки.

Так, постановою Кабміну № 218 ліквідовано Державну архітектурно-будівельну інспекцію та створено Державну сервісну службу містобудування України. ДАБІ у Волинській області сьогодні фактично перебуває в стані ліквідації, а нова служба ще не запрацювала. Постановою Кабміну № 219 утворено Державну інспекцію містобудування України та Державне агентство з технічного регулювання у містобудуванні України, які також повноцінно ще не запрацювали», - йдеться у повідомленні.

Ця постанова також зупинила дію постанови Кабінету Міністрів України від 23 травня 2011 р. № 553 «Про затвердження Порядку здійснення державного архітектурно-будівельного контролю», внаслідок чого на Відділ державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради позбавлений повноважень щодо проведення перевірок та винесення приписів і штрафів.
У зв'язку з цим недобросовісні забудовники користуються цим й будують з порушеннями усіх можливих норм. Саме тому вказане будівництво порушує вимоги щодо відстані до вже збудованих споруд, вимоги щодо поверховості й висотності та інші містобудівні вимоги й ДБН.

Тому Ігор Поліщук підготував звернення до правоохоронних органів з вимогою зупинити будівництво, що ведеться з порушеннями та ініціюватиме подання в суд позову від імені Луцької міської ради про зупинення вказаного будівництва та демонтаж, збудованої з порушенням споруди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Проснулися! Показати IP 13 Серпня 2020 21:42
У нас половина новобудов побудована з порушеннями ... Чого тільки вартий будинок біля РАЦСу....
Тарас Показати IP 13 Серпня 2020 22:36
Пощастило сусідам, тепер можна продати свій будинок забудовнику під знесення в 3-дорога,а краще в 10) ПС. Мені 10% за ідею)
Тарас2 до Тарас Показати IP 14 Серпня 2020 14:07
Хрен ти їм що продаш, спалять тобі хату і переб"ють коліна, на тому твої претензії закінчаться.
Є Показати IP 14 Серпня 2020 01:39
Хто забудовник?
лучанин Показати IP 14 Серпня 2020 09:06
а на території теплиць все законно, за таких голосувати не будемо, в мери не пройдете
Нормас Показати IP 14 Серпня 2020 09:10
Нехай Поліщук ще біля Сапалаївки по Відродження знесе незаконне будівництво.
Колік Показати IP 14 Серпня 2020 09:40
А на перехресті вулиць Львівської та Городецької все нормально?
Тарас2 Показати IP 14 Серпня 2020 14:11
І що було доки ДАБІ існувало. Прийдуть на будівництво, бабло в кишеню і будуй що хочеш, хоч свиноферму в центрі міста. Тепер є ДІМ і що того???
Лучанка Показати IP 14 Серпня 2020 14:44
Я думаю сусіди згоду дали,мабуть Поліщук не може заспокоїтись,кругом по місту забудовників з порушеннями їх не бачить. Хоче перед виборами показуху зробити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus