USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку на Водохреще - велике освячення води

18 Січня 2017 15:31
Велике освячення води відбудеться на березі річки Стир у Луцьку 19 січня на свято Водохреща.

Завтра православні християни відзначатимуть Водохреще, або Богоявлення Господнє. Це третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу. З ним пов’язують хрещення на Йордані Христа.

Цього дня у храмах святять воду. Віддавна в народі освячену на Водохреще воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг.

Святкові літургії і купання відбуватимуться і в Луцьку.

Загалом розпорядок богослужінь у кафедральному соборі цього дня такий: 7.30 – Літургія в нижній церкві, 9.00 – велике освячення води на соборному майдані, 10.00 – Літургія у верхньому храмі, яку очолить митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Близько 12 години хресний хід рушить від кафедрального собору Святої Трійці до місця освяти – на пляжі Центрального парку ім. Лесі Українки.

Освячувати воду будуть і на Теремнівських ставках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
купальнік Показати IP 18 Січня 2017 15:44
Будєм купацца в прорубі і піть тьоплую водку. сто. піццот!
Теременка Показати IP 18 Січня 2017 16:47
А чому так однобоко. Про освячення води Михайлом розписали погодинно, а про освячення води в Теремно навіть не вказали о котрій годині, хоча там завжди дійство проходить дуже урочисто, з Божою благодаттю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus