USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку не можуть облагородити ботанічний сад через юридичний статус об’єкта

29 Вересня 2021 13:36
В обласному центрі не можуть навести порядок у ботанічному саду через юридичні питання, адже об’єкт належить до заповідного фонду. Тому зараз шукають шляхи, аби вирішити цю проблему.

Про це стало відомо під час засідання 19-ї сесії Луцької міської ради.

Так, на розгляд депутатів винесли проєкт рішення про надання комунальному підприємству «Парки та сквери м. Луцька» в постійне користування земельної ділянки для збереження та використання пам’яток природи (С.04.10) на вулиці Шопена у Луцьку.

Міський голова Ігор Поліщук зазначив, що у міста є бажання навести порядок у ботанічному саду за ПУМом, водночас цьому заважає статус об’єкта.

«Статус цього об’єкта настільки заплутаний… Він перебуває на балансі у ВНУ та належить до заповідного фонду, тому ми не можемо навести там порядок. Ми працюємо над юридичними моментами, аби вирішити це питання», – наголосив Ігор Поліщук.

Депутати підтримали проєкт рішення.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Луцьку хочуть облагородити територію колишнього ботанічного саду на вулиці Шопена, а також відновлять роботи зі створення і облаштування ботанічного саду на вулиці Потебні.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Народна прокуратура Показати IP 29 Вересня 2021 14:05
А без паркану лад не наводиться? Що це за совкові стереотипи: паркан з колючкою, сторож, собаки, перепустки
здивований Показати IP 29 Вересня 2021 14:45
Траву покосіть та корчі порубайте...а то елементарне не можете
здивований здивовано Показати IP 29 Вересня 2021 15:39
Так щоб покосити і корчі порубати потрібен дозвіл. Читайте Закону України “Про природно-заповідний фонд". Створили заповідний фонд на бумазі.В натурі ділянки не встановили,а тепер дибають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus