USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку обговорили впровадження електронної системи у громадському транспорті

28 Вересня 2018 11:12
Точний моніторинг пасажиропотоку та кількості проданих квитків у кожному маршруті та автобусі, приведення до норми кількості зупинок та електронний квиток: проекти рішень виконкому, що мають на меті відрегулювати пасажирські перевезення у місті, розглянули у Луцьку.

Про це йшлося під час круглого столу з обговорення проектів рішень виконавчого комітету міськради «Про оголошення конкурсу на відбір оператора електронних систем у місті Луцьку», «Про затвердження Положення про оператора електронних систем у місті Луцьку», «Про затвердження примірного договору про організацію та обслуговування електронних систем в громадському транспорті міста Луцька» 28 вересня.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зазначив, що вказані документи регулюватимуть та контролюватимуть пасажирські перевезення у Луцьку. Для того, щоб визначити оператора, потрібно організовувати конкурс, у якому повинні брати участь декілька учасників, а переможець повинен погодитися з умовами, які прописані у положенні. Під час розробки документу вивчали типові договори інших міст.
Начальник управління транспорту та зв’язку міськради Володимир Степанов зауважив, що планують укладати тристоронній договір між оператором електронних систем, замовником та перевізником. Міськрада як замовник займається організацією перевезень та повинна бачити пасажиропотоки за різними напрямками, за годинами доби, днями тижня, аби можна було вносити корективи. Також буде можливість відслідкувати скільки пасажирів користуються послугами, скільки є пільговиків. Тариф пропонуватиме вже не перевізник, а міськрада, працівники якої у режимі онлайн стежитимуть за кожним автобусом і повідомлять перевізнику, зменшуватиметься для нього тариф чи збільшуватиметься.

Проекти рішень спрямовані на врегулювання відносин між перевізником та пасажиром. Завданням оператора буде випуск проїзних документів, їхній продаж від персоніфікованого квитка до звичайного, надання роз’яснень пасажиру тощо.
Володимир Степанов зауважив, що спостереження свідчать про нарікання пасажирів на нетактовну поведінку водіїв, порушення ними правил дорожнього руху. У разі ухвалення проектів рішень і запровадження електронних систем в громадському транспорті зникне питання контакту водія та пасажира, зупинку будуть оповіщати, кількість зупинок приведуть до норм. Так, вони розташовуватимуться на відстані 600 метрів серед багатоповерхової забудови та 800 метрів – серед одноповерхової. Наразі, мовляв, щойно оголосили одну зупинку, як вже наступна. Зменшення кількості зупинок, за словами посадовця, дозволить знизити кількість натискань на червону кнопку в автобусі, які можуть дратувати водія протягом тривалого робочого дня. Система, таким чином, дозволить досягти більшої культури обслуговування пасажирів.

Договір містить 11 розділів, що присвячені правам та обов’язкам замовника, оператора та перевізника.

Учасники круглого столу вирішили додатково вивчити проект договору та внести пропозиції щодо його змін протягом двох тижнів. Після цього відбудеться ще одне засідання круглого столу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Правдоруб Показати IP 28 Вересня 2018 11:57
Самі перевізники впровадженню даної системи будуть заважати всіма можливими способами, хто ж з них захоче показати свої реальні прибутки !!!
Пільговик до Правдоруб Показати IP 28 Вересня 2018 22:50
Це наслідок постановки перевізниками і іхніми водіями питання про проїзд у маршрутках пільговиків. Мовчали б то і мали черній нал. А то почали заздріти пільговикам і самі опиняються у глибокому заду.
Лучанан Показати IP 28 Вересня 2018 12:11
Перевізники то таке. Вони впринципі можуть бути й за, бо в них не буде вибору - конкуренція як не як... А от водіям - то халепа. Бо зараз кожний водій за день роботи на міському маршруті "кладе" собі в карман по 1000 грн !!!
скептик Показати IP 28 Вересня 2018 12:38
"Так, вони розташовуватимуться на відстані 600 метрів серед багатоповерхової забудови та 800 метрів – серед одноповерхової. Наразі, мовляв, щойно оголосили одну зупинку, як вже наступна. Зменшення кількості зупинок, за словами посадовця, дозволить знизити кількість натискань на червону кнопку в автобусі," ПОЧИТАЛИ Б ВИ СПОЧАТКУ ЗАКОНОДАВСТВО, зокрема наказ Державного Комітету України по ЖКГ N 21 від 15.05.95
Гал Анонім Показати IP 28 Вересня 2018 15:03
Так її вже ж раз впроваджували. Потім, правда, випровадили і тепер що, знов запровадити хотять? На як довго?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus