USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Концепцію території навколо Луцького замку розроблятимуть архітектори з усієї України

16 Травня 2018 19:30
Оголосити відкритий всеукраїнський конкурс на визначення концепції облаштування території, що прилягає до Луцького замку в межах Старого міста, вирішили члени виконкому.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 16 травня.

Як повідомила виконувач обов’язків начальника управління містобудування та архітектури міськради Софія Гула, визначили земельну ділянку у межах центрального парку, вулиць Глушець та Плитниці до вулиці Братковського. Конкурс відбуватиметься від 16 травня до 1 жовтня, тобто, протягом чотирьох місяців. Встановили три премії: першу у сумі 100 тисяч гривень, другу у сумі 75 тисяч та третю у сумі 50 тисяч.

Член виконкому Олександр Серватович запитав, чому розглядають лише частину Старого міста, а не всю історичну частину Луцька.

Софія Гула пояснила, що йдеться про територію передусім Центрального ринку. Щодо території всього Старого міста, з її слів, історико-архітектурний опорний план розглядатимуть вже у червні.

Зі слів виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта, під час засідання робочої групи архітекторів пропонували не обмежуватися ринком, а дещо розширити територію, тому для проведення конкурсу вибрали саме таку зону.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук пояснив, що у Старому місті переважає приватна забудова, тому важливо ухвалити концептуальне рішення щодо території біля Луцького замку. При цьому врахували поради архітекторів.

Члени виконкому підтримали проект рішення щодо проведення конкурсу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 17 Травня 2018 12:37
А що там облаштовувати, там вже стільки бізнес будівництва, яке спаплюжило історичну частину міста, що вже нема що робити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus