USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Луцьку отримуватимуть 2 мільйони від власників тимчасових споруд

25 Січня 2017 16:06
Укладати договори з власниками тимчасових споруд та брати з підприємців плату за користування елементами благоустрою вирішили депутати міськради.

Про це йшлося під час 18 сесії Луцької міськради 25 січня.

Так, депутати розглянули проект положення про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасових споруд з метою провадження підприємницької діяльності на території міста Луцька.

Нагадаємо, дане положення передбачає оплату за використання місць загального користування, де розташовані тимчасові споруди підприємців. Документ не стосуватиметься об’єктів нерухомості, оскільки їхні власники мають договори оренди і користування землі та сплачують кошти, відповідно до законодавства. Положення стосуватиметься тимчасових споруд та одноразової торгівлі (наприклад, у святкові дні). Плату за користування метром квадратним встановили на рівні 17 гривень. Цю плату не будуть застосовувати під час святкових заходів. Окрім цього, у документі врахували декілька зауважень підприємців: у разі, якщо тимчасова споруда не працює, але не знесена, плату передбачили у розмірі 6 гривень за метр квадратний; для роботи літніх майданчиків вирішили не встановлювати точних дат, адже їхнє відкриття залежить від погоди; також вирішили не продовжувати договори з підприємцями, які недобросовісно користуватимуться елементами благоустрою. Завдяки ухваленню положення планують отримувати понад 2 мільйони гривень на рік (наразі у місті налічується приблизно 260 тимчасових споруд).

Депутат Григорій Пустовіт зауважив, що основна проблема проекту положення полягала в тому, що рішення щодо підписання договорів з користувачами тимчасових споруд укладає відділ управління комунальним майном, без затвердження виконкомом. Таким чином, з його слів, громадськість втрачає контроль над тим, кому і як надаватиметься право розміщення тимчасових споруд. Наразі такі дозволи надає виконавчий комітет. Також, як наголосив обранець громади, у договорі потрібно чітко вказувати день початку та завершення оплати за тимчасове користування елементами благоустрою.
Своєю чергою, депутат Тарас Шляхтич пропонував зняти проект рішення з порядку денного для доопрацювання і через 2 місяці знову винести на розгляд під час сесії, оскільки є зауваження щодо методики.

Депутат Олександр Козлюк зауважив, що проект рішення враховує усі правки, та повідомив, що фактично процедура надання права на розміщення тимчасової споруди залишатиметься за виконкомом. Так, управлінню містобудування та архітектури доручають внести зміни у відповідний регуляторний акт. Він запевнив, що рішення про встановлення тимчасових споруд надалі ухвалюватиме виконком. З його слів, завдяки ухваленню проекту рішення планують отримати 2 мільйони гривень до міського бюджету протягом року та до 3 мільйонів наступного року.

Член фракції «УКРОП» Микита Рабан зауважив, що варто передбачити, що у разі закінчення строку дії договору сплата триває до моменту демонтажу тимчасової споруди, а не до часу підписання акту приведення об’єктів благоустрою в попередній стан. Втім, цю пропозицію депутати не підтримали.

Також обранець громади пропонував передбачити як одну з підстав дострокового припинення договору припинення державної реєстрації суб’єкта господарювання для здійснення підприємницької діяльності. Цю пропозицію депутати підтримали.


Після обговорення депутати затвердили проект положення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus