USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку п’яним за кермом спіймали керівника підприємства: адвокати стверджували, що водія побили

10 Червня 2023 20:09
У Луцьку за п’яне водіння судили директора ТОВ «СевенБрок», якого зупинили під час комендантської години. На суді адвокати стверджували, що чоловіка побили.

Про це йдеться у постанові Луцького міськрайонного суду.

Як йдеться у протоколі про адміністративне правопорушення, 21 січня на проспекті Соборності, 6 Юрій Д. керував Volkswagen Touareg в стані алкогольного сп’яніння. Результат драгера – 1,96 проміле, що майже в десять разів перевищує допустиму норму.

Під час розгляду справи адвокат обвинуваченого Лащук Ю. В. зазначила, що він не визнає вину. Вона підтримала письмові пояснення захисника Кінах Я. В. та просила закрити провадження у справі за відсутністю в діях Юрія Д. складу адміністративного правопорушення.

Як пояснила, на відеозаписі відображено, що поліцейські перебувають біля автомобіля, який рухається. Але докази на підтвердження факту керування транспортним засобом Юрієм Д. відсутні. Також адвокати ствердили, що до чоловіка було застосовано фізичну силу, від отриманих ударів той опинився на землі. Про це було подано у відповідні органи заяви про вчинення злочину.

Представники ГО «Гайдамаки», які перебували на патрулюванні міста разом з поліцією, розповіли на суді, що в ту ніч їм дорогу перегородив Volkswagen Touareg. У водія були явні ознаки алкогольного сп'яніння: запах з рота, нечітка мова. Далі приїхала поліція, в їхній присутності водій продув драгер, який показав результат 1,96 проміле алкоголю в крові. Такі ж покази дав і патрульний поліцейський Шимчук В. В.

На переконання суду, слова свідків події та докази підтверджують вину Юрія Д. у правопорушенні, передбаченому ч.1 ст. 130 КУпАП. Зокрема, відеозапис підтверджує: Юрій Д. неодноразово повідомляв працівникам поліції про те, що вживав алкогольні напої та керував транспортним засобом, «щоб припаркувати авто».

У постанові йдеться, що аргументи адвоката Лащук Ю.В. про неправомірну поведінку працівників поліції та застосування до її підзахисного фізичної сили не можуть бути встановлені судом під час розгляду цієї справу з огляду на предмет дослідження за цим провадженням. Окрім того, наведене не впливає на встановлення факту скоєння Юрієм Д. правопорушення, відповідальність за яке передбачена частиною 1 статті 130 КУпАП.

В підсумку суд оштрафував водія на 17 тисяч гривень та на рік позбавив його водійського посвідчення.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
АвтоМайдан Показати IP 10 Червня 2023 20:40
Юрія Д. разом з його адвокатками - на риття окопів в Богданівку !
Ууууу до АвтоМайдан Показати IP 12 Червня 2023 09:01
Ви там, в автомайдані, давно з риття окопів?
Пупкін Показати IP 10 Червня 2023 23:39
Цікаво ,а шо говорив би той атвокат,як би цей тверезий чоловік ненароком покалічив би когось з його рідних?
Аут до Пупкін Показати IP 12 Червня 2023 09:04
Цікавий стиль написання статті. ПІБ адвокатів висвітлили, зробили їх громовідводами, а мутрийнарід ведеться ... нібито адвокат пяний був.
санітар Показати IP 11 Червня 2023 06:45
Цікавий навіть не сам процес суду і захисту, а той факт, що чому цей "керівник" підприємства в такому стані сідає за кермо!? Чому таку погань, таку мерзоту надовго не ізолюють від суспільства!?
реаліст Показати IP 11 Червня 2023 07:57
Якщо поліцейські його не били, то дуже шкода - треба було дати тягла тому *керівникові підприємства *Роги і копита*. А адвокати - падальщики.
Я Показати IP 11 Червня 2023 08:17
Таких адвокатів треба судити разом з порушниками вони закони не признають в них на першому місці бабло жадні адвокати щоб те бабло котре ви отримуєте ви витратили за один день на ліки
Роре Показати IP 11 Червня 2023 08:36
Чому ці піда*аси не на фронті.
Радувець Ларіса Показати IP 11 Червня 2023 08:39
Автівку для потреб ЗСУ чому не забрали???
Коля Показати IP 11 Червня 2023 21:42
А ви народ далі мовчіть!
12346 до Коля Показати IP 12 Червня 2023 09:05
Покажи приклад, Колян!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus