USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку п’яний водій збив волинського єпископа. За його життя борються медики. Фото

14 Листопада 2021 22:41
П’яний 22-річний водій збив у Луцьку єпископа Олега Ведмеденка, який є засновником та постійним ведучим Біблійної школи духовного вдосконалення. Через перевищення швидкості на кільці біля стадіону «Авангард» водія занесло. Автівку викинуло на бордюр, де він збив пішохода. Від отриманих травм єпископ помер в лікарні вранці наступного дня.

ДТП сталася близько 22 години 14 листопада.

Водій автомобіля Mazda з номерним знаком АС2941ЕІ намагався втекти з місця події, проте його затримали патрульні поблизу РЦ «Промінь». Відомо, що водій був п’яний - рівень алкоголю в крові 1.27 проміле.

З власних джерел редакції стало відомо, що за кермом перебував 22-річний житель села Жидичин Савич Роман Вікторович.

Як повідомили у поліції Волині, слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. За це винуватцеві загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років.

Читайте також: П'яного водія, який збив волинського єпископа, судили за напад на муніципалів. Відео

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини очільник Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги Володимир Шмаль, у результаті зіткнення 60-річний пішохід отримав важкі травми: від удару у нього - травматична ампутація нижньої третини правої гомілки. Також роздроблений таз, травма легень, черепно-мозкова травма. Зі слів очевидців, удар був такої сили, що пішохода відкинуло майже на 20 метрів.

Через важку травму єпископ втратив багато крові. Бригада швидкої відразу доставила його у Луцьку міську клінічну лікарню, де перевели до реанімації та готують до операції. Постраждалий перебуває у важкому стані, за його життя борються медики.

Читати ще: Смертельна ДТП у Луцьку, у якій збили відомого єпископа: водія судитимуть за двома статтями

ІА Волинські Новини слідкуватиме за перебігом справи, подробиці інциденту очікуйте згодом.
Довідка

Олег Ведмеденко — єпископ Волинський і Галицький Української апостольської православної церкви, засновник та постійний ведучий Біблійної школи духовного вдосконалення. Богослов, письменник, проповідник і місіонер.

Народився і живе в Луцьку.

Освіта світська – вища: Київський інститут інженерів цивільної авіації (КІІЦА), тепер – Національний авіаційний університет (НАУ). Освіта духовна – Волинська духовна семінарія (ВДС).

Займається дослідженням Святого Письма. Послідовник Каппадокійської школи богослів'я (духовне тлумачення). Організатор та активний учасник християнського просвітницького руху.

Постійний ведучий духовних рубрик в багатьох регіональних та всеукраїнських газетах та інтернет-ресурсах. Член Національної спілки журналістів України (НСЖУ). Дипломант Премії ім. Івана Франка в галузі інформаційної діяльності за 2009 рік.

Автор книги проповідей «Ключ Давидів» (2001 р.), посібника з духовного діяння «Нехай буде воля Твоя…» (2001 р.), двох книг із серії «Відповіді священнослужителя» – «Іще ніч...» і «Смак Благодаті» (2004 р.), книги з серії «Духовний щоденник» – «Духовні дороговкази» (2019 р.) та посібника з літургики «Пояснення церковних богослужінь» (2020 р.).

Мар'яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Люстратори народний Показати IP 14 Листопада 2021 22:55
Фото цього чмиря , щоб не засіли в норку
Андрей Показати IP 14 Листопада 2021 23:07
Не сідайте за кермо під мухою, може не пронести. Хлопець зіпсував чоловіку життя .Люди почуйте .
Алік Показати IP 14 Листопада 2021 23:30
Жесть,мужик на усе життя інвалід, із за якогось чорта пяного, і то якщо виживе . .
Андрій Показати IP 14 Листопада 2021 23:40
Господи помилуй! Коли безневинні люди страждають...
Нострадамус Показати IP 14 Листопада 2021 23:51
Кожен день цi дебiли полюбить на людей! Як не на переходi, то на тротуарi... Мозгiв нема, а грошi на машину е!... Просто парадокс якийсь.
олена Показати IP 14 Листопада 2021 23:54
Хай Бог допоможе святому отцю. Помолимось за здоров'я.
Радувець Ларіса до олена Показати IP 15 Листопада 2021 09:52
Він вже з Богом!
Євробидло Показати IP 14 Листопада 2021 23:56
Нічого страшного, завтра батьки занесуть кому треба скільки треба, слідчий скаже що доказів мало а адвокат скаже щоби доказали що за кермом перебував саме він.....
Мдааа Показати IP 14 Листопада 2021 23:57
Вона вам і любителі дріфта...допоки за такиц дріфт в межах містах поліція не буде серйозно штрафувати, а не 100грн образно...доти будуть жертви серед нормальних людей, пішоходів чи водіїв які натраплять на таких дріфтерів....
911 Показати IP 15 Листопада 2021 01:15
коли вже срані копи будуть контролювати швидкісний режим 50+5км. Вся пянь їздить з перевищенням швидкісного руху.
До патрульної поліці Показати IP 15 Листопада 2021 07:18
Як стала поліція, так і стало їздити більше п’яних на дорогах.
Радувець Ларіса Показати IP 15 Листопада 2021 08:08
Умовне знову?
срудова серстема Показати IP 15 Листопада 2021 08:17
Цікаво, скільки п'яні виб.. дки будуть збивати людей на переходах та тротуарах? Коли шльондри в мантіях нажеруться? Чому ці ує.. ни не несуть жодної відповідальності за свої вчинки (особливо судді)?
Радувець Ларіса Показати IP 15 Листопада 2021 08:54
На палю посадити до скону!! М.рзотник вбив порядну людину!
Андерсон Показати IP 15 Листопада 2021 10:33
Завжди знайдуться кукурікали, які напишуть, що пішоходи сами винні, типу не уважні та не обережні, не відповідальні за своє життя. Треба добре дивится, щоб тебе не збила п'яна водійка чи водій, чи якась прокурорська скотина. Водії-олені та їх поплічники поліцейські, щось робіть з такою ситуацією. що не тиждень - один-два випадки наїзду на пішоходів.
Лучанин Показати IP 15 Листопада 2021 13:11
От тут поліція потрібна! А не водієві без маски руки викручувати!
Народна прокуратура до Лучанин Показати IP 15 Листопада 2021 16:03
А її що, не було? Чи вона мала стояти поруч з цим д*білом, який вважає що йому все можна - і п'яним їздити, і торгувати без без реєстрації підприємцем - в кафе і на колінах просити не пити?
система Показати IP 15 Листопада 2021 15:48
22-річний житель села Жидичин Роман Савич, який п’яним збив єпископа Олега Ведмеденка, минулоріч напав з газовим балончиком на працівників муніципальної варти Луцька, тоді йому призначили мінімальне покарання у вигляді трьох років обмеження волі, оскільки стаття передбачала від трьох до п’яти років обмеження, або ж навіть позбавлення волі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus