USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

14 листопада: події, факти, дні народження

14 Листопада 2016 00:00
14 листопада день народження відзначає директор фірми «Вікно Центр» Ігор Присяжнюк.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає його та бажає підкорення нових вершин, сили і енергії, здоров’я, наснаги та невичерпного оптимізму. Вдалих ідей, надійних партнерів та реалізації найсміливіших проектів.

Також сьогодні святкують день народження екс-заступниця начальника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міськради Тетяна Ленартович, захисник ХК «Луцьк» Віталій Ніколайчук, колишній голова Володимир-Волинської районної ради Степан Слащук, журналіст Наталка Мурахевич, художниця Маргарита Паламарчук (на головному фото).
Тетяна Ленартович
Тетяна Ленартович
Наталка Мурахевич
Наталка Мурахевич


Окрім того, 14 листопада святкує свій день народження гарна жінка та любляча дочка Людмила Федось. "У Вас сьогодні особливий день, бо завтра почнеться не тільки новий рік Вашого життя, але і нова, ще не прочитана сторінка. Бажаємо Вам заповнити її тільки приємними подіями. Успіхів у всіх нових починаннях!", - вітають іменинницю рідні та друзі.
Людмила Федось
Людмила Федось


Також сьогодні свято у першого командира Луцького прикордонного загону, генерал-лейтенатна Аркадія Яворського. Рідні та знайомі вітають його. Бажають міцного здоров'я, витримки, мирного неба і впевнених перемог.
Аркадій Яворський
Аркадій Яворський


Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх зі святом і зичить сонячного настрою, гарних новин і позитивних емоцій.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні - Міжнародний день логопеда та Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом.

Наша хроніка:

Минулого року видання повідомляло, що збірка волинського автора стала збіркою року у Великобританії. Переклад поезій колишнього лучанина, уродженця Рожищенського району, а нині відомого у світі поета Ігоря Павлюка, визнали книгою року у Великобританії.

Також редакція розповідала, як луцький гурт «Фіолет» розпочав свій всеукраїнський тур концертом у МПК «Текстильник» у Рівному.

У 2014 році лучани розповіли, яким мають бути журналісти. Мешканці обласного центру поділилися думками щодо того, якими вони бачать працівників ЗМІ та який їх внесок у життя міста.

Також в цей день у Луцьку відбулася виставка смачної продукції. Короваї-витвори мистецтва, різноманітні хлібні вироби та продукцію бджільництва презентували в обласному центрі.

2013 року в цей день в Україні випав перший рясний сніг. Відео снігопаду в Харкові дивіться тут.

ФК «Волинь» оштрафували через вдолівальників. Тоді за неправомірні дії вболівальників «Динамо» на стадіоні «Авангард» 10 листопада під час матчу 16-го туру чемпіонату з луцькою «Волинню» київський клуб оштрафовано на 100 тисяч гривень. А луцьку «Волинь» зобов’язали сплатити 30 тисяч гривень також за порушення фанів своєї команди під час того ж матчу.

У 2012 році редакція показала іншу Америку. Фотограф Шелбі Лі Адамс зібрала свої роботи в єдину виставку під назвою «Сіль істини».

А у 2010 році видання писало, як в Україні дізнаються про землетруси. Відео дивіться тут.

Народилися:

14 листопада народилися французький живописець Клод Моне, український громадсько-політичний і державний діяч Дмитро Антонович, український письменник, журналіст, сатирик і публіцист Пилип Капельгородський (романи «Шурган», «Артезіан»), визначний індійський громадський і політичний діяч Джавахарлал Неру, радянський актор театру й кіно Андрій Абрикосов («Тихий Дон», «Піднята цілина», «Весілля в Малинівці»), шведська дитяча письменниця Астрід Ліндгрен («Пеппі Довгапанчоха», «Малюк і Карлсон, який живе на даху», «Міо, мій Міо!»), український радянський поет, перекладач, літературний критик Андрій Малишко, український дисидент Василь Макух, український політичний і державний діяч, колиній прем’єр-міністр України Віталій Масол, українська співачка Раїса Кириченко, американський програміст і філантроп, автор програми Norton Commander Пітер Нортон, принц Уельський Чарльз, український естрадний співак Микола Гнатюк, український актор, телеведучий, шоумен Антон Мухарський, українська модель, акторка Ольга Куриленко («Квант милосердя», «Париж, я люблю тебе», «Хітмен»), український співак та актор Місько Барбара, українська спортсменка, олімпійка Олена Федорова.

Сталося:

1918 — Законом, підписаним гетьманом Павлом Скоропадським створена Українська Академія Наук. Першим президентом обрано академіка Володимира Вернадського.

1918 — намагаючись зберегти владу, гетьман Скоропадський проголосив федерацію Української держави з майбутньою небільшовицькою Росією, що стало приводом до антигетьманського повстання. Вранці під час засідання Українського Національного Союзу для керівництва повстанням проти гетьмана Павла Скоропадського проголошено Директорію — тимчасовий революційний орган. Після перемоги — верховний державний орган УНР. Сформована у складі п'яти членів — представників різних політичних напрямів: від українських есдеків були В. Винниченко (голова), С. Петлюра, А. Макаренко; від українських есерів — Ф. Швець; від соціалістів-самостійників — П. Андрієвський.

1920 — Уряд УНР був змушений залишити Україну та переїхати до Польщі.

1939 — Верховна Рада УРСР на позачерговій III-й сесії затвердила Закон про возз'єднання Західної України з УРСР.

1940 — У Берліні невдачею закінчились радянсько-німецькі переговори про розділ сфер впливу і приєднання СРСР до Троїстого пакту (Німеччина — Італія — Японія).

1944 — У Києві відкрився Державний музей українського мистецтва.

1944 — До Середньої Азії з Грузії депортовано понад 100 тисяч турків-месхетинців.

1963 — потужний підводний вулканічний вибух утворює острів Суртсей, 33 км на південь від узбережжя Ісландії. Лава і чорні колони диму виходять з поверхні океану. Територія новоутвореного вулканічного острова — 1.7 кілометра квадратного.

1989 — Верховна Рада СРСР ухвалила Декларацію про визнання незаконними і злочинними репресивні акти проти народів, підданих насильницькому переселенню, та про забезпечення їхніх прав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus