USD 40.00 40.60
  • USD 40.00 40.60
  • EUR 40.30 40.70
  • PLN 10.00 10.25

У Луцьку планують облаштувати три додаткові смуги руху для громадського транспорту

11 Березня 2021 21:48
У Луцьку пропонують облаштувати додаткові окремі смуги руху для громадського транспорту.

Про це йдеться у стратегії розвитку громадського транспорту та транспортної інфраструктури Луцької міської територіальної громади до 2025 року.

Зокрема, як повідомив старший викладач кафедри автомобілів і транспортних технологій Луцького національного технічного університету Валерій Дембіцький, є пропозиція зробити окремі смуги руху для громадського транспорту на певних ділянках міста. Зокрема, від вулиці Словацького до кінця вулиці Богдана Хмельницького.

«На цій вулиці – односторонній рух, транспорту рухається багато. І для того, щоб уникнути заторів, пов’язаних з громадськи транспортом, є пропозиція виділити окрему смугу руху», – пояснив позицію фахівців науковець.

Другу окрему смугу для руху громадського транспорту пропонують облаштувати на ділянці від площі Злуки у Луцьку до вулиці Замкової.

«На цій ділянці руху також виникають затори. Це трапляється, власне, через те, що приватний транспорт їздить не зовсім правильно», – каже Валерій Дембіцький.

Окрім того, у межах стратегії розвитку науковець пропонує створити таку ж смугу руху для громадського транспорту від проспекту Василя Мойсея до зупинки біля гіпермаркету «Там-Там» або до Храму всіх святих землі Волинської.

«Річ у тім, що на зупинці «Там-Там» зупиняється весь громадський транспорт міста. Для руху у напрямку «прямо» маршрутки мусять одразу перелаштовуватися у середню смугу руху, бо з правої смуги можливий поворот лише направо. Тому є пропозиція виділити громадському транспорту окрему смугу для руху і на цій ділянці», – наголосив доповідач.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що у Луцьку пропонують реорганізацію графіків руху тролейбусів у відповідності до потреб населення. Зокрема, мова – про незручний для лучан графік руху тролейбусів № 4 та 4а (Залізничний вокзал – селище Вересневе).

Фото ілюстративне

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Згоден Показати IP 12 Березня 2021 00:22
З 22.00 до 23.00 тролейбуси в сторону Ковельської та Гнідави взагалі не їдуть.Змініть графік!
Лучанин Показати IP 12 Березня 2021 09:11
Просто маразм.. Выд площі злуки, до вулиці замковой потрібно почати штрафувати людей які паркуються під знак біля базару! І це вирішить всі питання - там буде 2 повноцінні смуги для руху і не буде заторів. Біля Там-Таму навіть коментувати не хочу.. Єдине з чим згідний це на Богдана хмельницького, пілся того як там зроблять дорогу, щоб можна було їздити в 2 смуги і не перетинати смугу громадського транспорту для обїзду ям..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus