USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку почали безплатно вакцинувати домашніх тварин проти сказу

25 Травня 2023 22:09
25 травня у Луцьку розпочали безплатну вакцинацію домашніх тварин проти сказу.

Про це розповіла Суспільному начальниця Луцької райлікарні ветеринарної медицини Олена Глинюк.

Першою локацією, на якій ветлікарі проводили щеплення, була вулиця Конякіна поблизу школи №11.

Зі слів Олени Глинюк, вакцину закуплено за кошти з держбюджету, вона є у достатній кількості. Востаннє, каже, такі масові щеплення домашніх котів і собак у Луцьку ветлікарі проводили три роки тому.

У січні цього року в Луцьку було зафіксовано випадок сказу в кота, повідомив провідний лікар ветеринарної медицини Олександр Демяник. Він додав: від контакту з хворою твариною можуть захворіти і люди, тому рекомендує щороку щеплювати проти сказу і собак, і котів, навіть якщо вони не гуляють на вулиці.
«Сказ – це гостра інфекційна хвороба, яка здатна вражати центральну нервову систему і може закінчитися смертю. Щороку пожиттєво собак і котів треба вакцинувати проти сказу», – наголошує ветеринар.
Лучанка Алла привела на вакцинацію свого собаку Джона. Тварині чотири роки. Взяла його у комунальному підприємстві «Ласка». Каже: роблять йому щеплення та доглядають за улюбленцем.
За дві години роботи пункту щеплення на вулиці Конякіна проти сказу вакцинували 31 домашню тварину.

Безплатно щеплюватимуть домашніх тварин у Луцьку до 8 червня включно. Працівники ветмедицини працюватимуть на восьми локаціях у різних районах міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus