USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку попрощалися із Героєм Богданом Федосенком

26 Серпня 2022 15:00
Сьогодні, 26 серпня, міська громада вшанувала ще одного військовослужбовця, який поліг у загарбницькій війні, розв’язаній путінським режимом. У Свято-Троїцькому кафедральному соборі відспівали лучанина Богдана Федосенка 1972 року народження.

ПРо це повідомляють у міській раді Луцька.

Богдан Федосенко був призваний на військову службу по мобілізації 5 квітня до механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти на посаду стрільця-помічника гранатометника.

Помер 17 серпня внаслідок поранень та травм, отриманих при виконанні бойового завдання поблизу селища Зайцеве на Донеччині.

«Сьогодні ми говоримо: «Герої не вмирають!» І це правда, – сказав у скорботній промові протоієрей Микола Нецькар. – Тіло мертве, бездиханне, але за душу спочилого церква молиться словами: «Вічная пам’ять і Царство Небесне». Що це означає? А те, що кожен, хто віддав своє життя за рідну землю, успішно складе свій головний екзамен – екзамен перед Богом і щасливо житиме у Вічності. Тож Царство Небесне воїну Богдану – захиснику, Герою, який ні перед ким не ставав на коліна, а захищав себе і свою Батьківщину».

Після богослужіння процесія з труною вийшла з храму на Театральний майдан, де вже зібралося чимало лучан. Перехожі зупинилися, схилили голови і зі сльозами на очах провели армійця в останню дорогу. Церемонія прощання з Героєм завершилась виконанням Гімну України.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним загиблого. Вічна пам'ять!


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus