USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцьку попрощалися із загиблим Героєм Віталієм Пшитюком

24 Вересня 2022 12:39
Сьогодні, 24 вересня, Луцька громада віддала останню шану солдату Віталію Пшитюку, котрий поліг у бою із російськими загарбниками в районі населеного пункту Білогірка Херсонської області. Він був призваний на військову службу по мобілізації.

Як повідомляють у Луцькій міській раді, відспівували 31-річного Героя у Свято-Троїцькому кафедральному соборі. До спільної молитви за упокій душі спочилого разом з духовенством, родиною, бойовими побратимами, долучилася і Ірина Чебелюк – заступник Луцького міського голови.

Священик, який проводив чин похорону, наголосив: «Ховаємо патріота України, молодого чоловіка, котрому тільки жити й жити. Але не сталося... Воїн зробив свідомий вибір – боронити свою країну, боронити сім’ю. Це його посвята Творцеві, який обрав для нього таку місію. Величну і складну. Нам це треба прийняти і молитися за жертовну душу Героя, бо вона зараз серед нас. Дякує за те, що ви прийшли – згадали, вшанували, оцінили...»

По завершенню богослужіння домовину з тілом воїна пронесли Театральним майданом. Люди, котрі у цей час йшли у справах, зупинялися й ставали на коліна. В честь шани військовослужбовцю, що віддав своє життя за захист територіальної цілісності та незалежності України. Урочистості події додавали й церковні дзвони, під звук яких сотні лучан, котрі йшли у процесії, тихо молилися за душу спочилого Героя.

Поховають загиблого військовослужбовця на Алеї почесних поховань міського кладовища у с. Гаразджа.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним і близьким! Герої не вмирають!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus