USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцьку попрощалися одразу з трьома захисниками

7 Грудня 2022 15:37
Сьогодні, 7 грудня, жителі Луцької громади провели в останню дорогу одразу трьох захисників України. У Свято-Троїцькому кафедральному соборі відспівали військовослужбовців Віталія Собчука, Владислава Чігасова та Івана Тлумача.

Про це повідомили у Луцькій міськраді.

Лучанин Віталій Собчук (28.03.1992 року народження) проходив військову службу за контрактом з 26 жовтня 2017 року. Загинув 29 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Червонопопівка Кремінського району Луганської області.

Кадровий військовий на фронті був оператором «Javelin» та протитанкового ракетного комплексу «Стугна».

«Місяць тому на війні загинув його батько, Віталій приїжджав на поховання батька та поспішав назад до побратимів», – розповів хрещений батько загиблого Трохим Пушкарський, повідомляє Суспільне.
Капітан Владислав Чігасов проходив військову службу за контрактом з 10 квітня 2020 року. Загинув 1 грудня 2022 року в районі населеного пункту Ямпіль Краматорського району Донецької області.

Владиславу Чігасову було 44 роки. Кадровий військовий служив у механізованому батальйоні. Загинув під час ударно-пошукових дій в селі Діброва Донецької області

«Служили разом, планували дії наших підрозділів, наносили ураження. Крайній його виїзд, під час наступу на те село, нарвалися на протитанкову міну», – розповідає про обставини загибелі побратим Петро Хвиль.
Іван Тлумач (07.07.1988 року народження) помер 1.12. 2022 року.

Він пішов добровольцем на фронт у перший день повномасштабної війни. Побратим на псевдо «Грізлі" каже: під час артилерійського обстрілу воїн відчув себе зле.

«Його контузило, йому стало погано, ми його вивезли в зону відпочинку, там йому стало ще гірше. Приїхали наші батальйонні медики, докладали усі зусилля, в нього зупинка серця була, в результаті діагностували тромбоемболію», – говорить військовослужбовець.
До спільної молитви за упокій душ спочилих разом із родинами, небайдужими громадянами та армійцями долучилися Луцький міський голова Ігор Поліщук, заступник міського голови Ірина Чебелюк, заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт.

У скорботному слові протоієрей Віталій Собко зазначив: «Наша Батьківщина утверджується, виживає і перемагає сьогодні тільки тому, що є багато мучеників за Україну – наших воїнів. Вони усвідомлюють весь ризик, небезпеку, скорботу, яку їм доведеться перетерпіти, і все одно йдуть і захищають рідну землю, свою родину, знайомих людей і незнайомих людей. І ми сьогодні відчуваємо до них велику вдячність, шану і повагу. Наші воїни для нас є світлом, яке показує всі ті чесноти, до яких ми маємо тягнутися і яких прагнути».

По завершенню богослужіння домовини з тілами захисників України під звуки церковних дзвонів пронесли Театральним майданом. Церемонія прощання із полеглими військовими завершилась виконанням Державного Гімну біля фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України».

Віталія Собчука поховають поруч із могилою матері у селі Лобачівка Луцького району. Владислава Чігасова на алеї почесних поховань на кладовищі в селі Гаразджа. Іван Тлумач знайде вічний спокій на кладовищі міста Рожище.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним загиблих. Вічна пам’ять, честь та шана Героям!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus