USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку попрощалися з Героями – Олександром Ференцом та Віктором Іваницьким

9 Лютого 2023 15:23
Сьогодні жителі Луцької громади попрощалися з двома захисниками України, які віддали своє життя у війні із загарбницькою росією.

У кафедральному соборі Святої Трійці відспівали Олександра Ференца та Віктора Іваницького, повідомили у міськраді.

Лучанин Олександр Валерійович Ференц (10.08.1985 року народження) був призваний на військову службу по мобілізації 1 березня 2022 року. Загинув 5 лютого під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Степове Василівського району Запорізької області.

Солдат Віктор Олександрович Іваницький (23.02.1974 року народження) був призваний на військову службу по мобілізації 8 березня 2022 року. Загинув 5 лютого в районі населеного пункту Миколаївка Бахмутського району Донецької області.

До спільної молитви за упокій душ спочилих військовослужбовців разом із духовенством, родинами, бойовими побратимами, небайдужими громадянами долучився Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«Свята церква оспівує тих, кого ми називаємо Героями. На превеликий жаль, Героями стають не тільки ті, хто живими повернулися в свої домівки, а й ті, які віддали своє життя за Україну, за рідну землю, за свою сім’ю. Дорога скорботна родино! Великий жаль, плач і сльози сьогодні не тільки серед вас, а й у цілої нашої громади. Погляньте навколо себе – скільки людей прийшло вас підтримати! Сьогодні кожен із нас стане перед вашими дітьми на коліна, бо вони заслужили цієї шани. І цим самим кожен засвідчить свою повагу і до вас, дорогі батьки та усі члени сімей загиблих Героїв», – сказав у скорботній промові декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецькар.

Після завершення панахиди домовини з тілами Героїв прощальною ходою пронесли Театральним майданом. У цей момент лучани, віддаючи останню шану померлим, утворили живий коридор і прихилили свої коліна. Біля фотостенду «Героям Небесної Сотні» скорботна процесія зупинилася і виконала Державний Гімн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus