USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку поранені військові реабілітуються в стрілецькому клубі

14 Листопада 2022 22:54
У Луцьку військовослужбовці, які лікуються після поранення, відвідали заняття зі стрільби з лука у клубі «Луцькі соколи».

Як розповів Суспільному Волині тренер і викладач Олег Дучимінський, спершу бійцям озвучує теоретичну частину, потому – практика.

Зі слів тренера, стрільба з лука в межах реабілітаційного процесу дозволяє скорегувати та виправити багато різних проблем, які турбують бійців.

«Стрільба з лука – це складно координаційний вид спорту. Працювати з хлопцями дуже цікаво і хочеться багато їм розповідати. Стрільба дозволяє їм змінювати психоемоційний стан, відсторонитися від певних питань, які мучать після повернення з війни», – каже Олег Дучимінський.
Декому важко сидіти через травми, але зацікавленість стрільбою, говорить тренер, перемагає. На друге заняття прийшли п’ятеро військових, які відновлюють здоров’я у Центрі реабілітації учасників бойових дій. Вперше випробовував свої сили у стрільбі з лука військовий Дмитро Грипа з Шацької тергромади.

Чоловік отримав травму в березні, переніс багато операцій, прооперувався також у Будапешті: «У мене великий результат є, я ж раніше не міг ходити, підняти руки не міг. Зараз же лука хоч узяв у руки! Стрельнути поки що не можу».
Зі слів фізичного терапевта Андрія Бухвала, день спілкування з лучниками у клубі дає можливість визначити стратегію роботи реабілітолога. З його слів, бачить, як потрібно попрацювати з пацієнтом Дмитром, аби через два тижні він міг прийти і зробити постріл.
Проходить курс реабілітації 30-річний Вадим Гук. Чоловік боронить державу з 2014-го, отримав черепно-мозкову травму внаслідок вибуху артилерійського обстрілу в липні цього року під час оборони рубежів біля Лисичанська. Каже: планує повертатися на передову.

«Тут курс реабілітації 3-4 тижні, то є можливість побути, завдяки організаторам, попробувати на спортивному лукові: як це усе відбувається, техніку, постріл у три етапи», – сказав військовий.
Зі слів психологині Любави Казмірчук, стрільба з лука, як показує світовий та український досвіди, має чудовий вплив на відновлення. «Це дуже добре працює з наслідками контузій. Ми вже бачимо це по тих військових, які кілька разів були на таких заняттях. Це дозволяє переключитися у думках і емоціях», – каже фахівчиня.
У тирі військові змогли побачити підготовку луцьких лучників до Всеукраїнських змагань. Лучник Олександр Димачук додав: бажає військовослужбовцям повернути всі українські території, виграти війну та повернутися до своїх дітей та сімей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus