USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку представники трьох політсил розповіли про звернення за імпічмент Порошенка

28 Лютого 2019 12:32
Президент обіцяє відрубувати руки тим, хто краде в армії, а в цей час наближені до нього особи займаються контрабандою російських деталей на оборонні підприємства країни.

Про це під час прес-конференції 28 лютого у Луцьку пояснили представники трьох різних політичних сил, які згуртувалися на підтримку звернення за імпічмент Петра Порошенка та покарання винних у торгівлі на крові. До заходу долучилися представники ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та «Громадянської позиції». Зазначимо, що під час сесії міської ради 27 лютого за підтримку звернення щодо імпічменту Порошенка виступили також фракції «УКРОП» та «Народний Контроль».

Як зауважив депутат міськради, заступник голови обласного осередку ВО «Батьківщина» Андрій Козюра, причиною прес-конференції стали нещодавно оприлюднені факти у програмі «Наші гроші». Зі слів депутата, журналісти провели системне розслідування і викрили велику корупційну схему в оборонній галузі. Коли президент заявляє, що не дозволить нікому заробляти гроші на оборонці і повідрубує тим, хто цим займається, руки, а перший заступник голови РНБО Олег Гладковський говорить, що з Росією немає співпраці у військовій галузі з 2015 року, факти виявляються протилежними. Як з’ясували журналісти, до схем причетний син Гладковського і інші наближені до президент особи, які розгорнули торгівлю на крові. Запчастини до військової техніки з РФ шляхом контрабанди потрапляли на територію України і через структури-прокладки отримували замовлення з підприємств «Укроборонпрому», на танкові та інші заводи привозили ці запчастини за в кілька разів вищими цінами. Гроші виганяли на обнал-центри і вони осідали в офшорах чи кишенях цих ділків.
У цей час протягом п’яти років український народ сплачує військовий збір, всім миром збирають кошти на потреби армії. Порошенко та його оточення займаються торгівлею на крові з російським агресором, при тому голослівно заявляючи, що такої торгівлі немає. Як нагадав Андрій Козюра, вчора Луцька міськрада першою відреагувала на ці події та ухвалила звернення про необхідність прийняти закон про імпічмент президента, створити тимчасову слідчу комісію в оборонній галузі та запустити процедуру імпічменту Петра Порошенка за державну зраду, сприяння ворогу і торгівлю з окупантом. Зверталися також до антикорупційного бюро для негайного проведення розслідування та слідчих дій за наведеними фактами. Просили вжити запобіжних заходів щодо усіх причетних до корупційних схем та очільників підприємств «Укроборонпрому» шляхом їх арештів, щоб усі винні були покарані.

Як наголосив депутат, під час війни ніхто не має права розграбовувати український народ та армію, прикриваючись санкціями, вести торгівлю з ворогом-агресором. Рішення міськради надіслали райрадам Волині та міським радам інших міст України, щоб вони підтримали цю ініціативу, засудили схеми. Наразі чекають реакції від державних органів, щоб винні були негайно покарані. У викритих фактах міститься лише вершина айсбергу корупції.

Керівник Волинської обласної організації політичної партії «Громадянська позиція» Олександр Кралюк розповів, що сьогоднішній захід – не питання політичних амбіцій, а «спільна група крові, що називається «дістало»». Він був добровольцем на фронті у 2014 році та, повернувшись додому у 2015, присягнув, що займатиметься забезпеченням житлом родин загиблих бійців. Перебуваючи серед соціально свідомих та активних людей, він знає все, що робиться в Міноборони у сфері забудови, про всі функції кришування до рівня регіональних квартирно-експлуатаційних управлінь, відмивання коштів та перекидання їх з однієї на іншу статтю бюджету. За 4 роки вдалося побудувати одне лише військове містечко в Одесі, а насправді, у разі відсутності розкрадань та позбавлення впливу на це Міноборони, квартирну чергу в усій країні можна закрити за 6-7 років за рахунок коштів забудовників. Попри всі свідчення про корупцію, жоден з корупціонерів на вищому рівні так і не був засуджений. Він відзначив, що «Громадянська позиція» підтримує звернення та не дозволить покидькам грабувати країну.
Депутат Луцької міськради, голова фракції ВО «Свобода» Микола Федік зауважив, що звернення вчора підтримали 30 депутатів з 42. Рідко рішення ухвалюють такою кількістю голосів, але проігнорувати оприлюднені факти зловживань депутати не могли. Проектом рішення хочуть акцентувати увагу суспільства на тому, що відбувається в державі. Він наголосив, що досі боротьба з корупцією в Україні лише фіктивна, а створені антикорупційні органи виконують функції британської королеви. Немає жодного вироку у серйозних корупційних справах, тож усе виглядає бутафорією. На думку депутата, під час війни та воєнного стану за такі злочини варто розстрілювати, а натомість винуватці можуть уникнути відповідальності. Отже, завданням депутатів є не допустити, аби це закінчилося інформаційним пшиком.
Андрій Козюра нагадав, що президент обіцяв завершити війну за 2 тижні, а солдат мав отримувати по тисячі гривень на день. У жовтні 2017 року Порошенко заявляв, що нікому не дозволить красти в армії. Депутат відзначив, що президент однозначно знав про наведені корупційні схеми, які очолювали наближені до нього люди. Про це знали в СБУ, було відомо про тиск на керівників оборонних підприємств, аби ті замовляли російські запчастини. Якщо це не зупинити зараз, можна лише уявити, що робитиме президент у разі, якщо виграє вибори. Ці факти не можна замовчувати, тому що це мозоль, що зсередини виїдає оборонку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Нема слів Показати IP 28 Лютого 2019 12:55
Гарма-дарма ,не вийде ,бо уже й апарат ВР з переляку анулював підписні листи про імпічмент ,то ж - гальмуйте , моцно засів й сидітиме крячкою точно наступний строк.Має гроші й важелі тиску...
Лучанка Показати IP 28 Лютого 2019 13:27
Сорок три проти одного! Коли про себе нічого хорошого сказати, то здіймають галас задля галасу, аби язики не затерпли.
Луча\нка Показати IP 28 Лютого 2019 13:52
А як там опинилась " Свобода" ! Недаром говорили раніше , що їх фінансує Росія , особливо Тягнибока! А тут, накінець, все на виду.
Лучанка Показати IP 28 Лютого 2019 14:01
Де починає смердіти,там і Козлюра з'являється.
Анонім Показати IP 28 Лютого 2019 14:25
Хай скажуть, що вони зробили для України (крім того, що собі накрали), перш ніж за імпічмент говорити.
Луцькі Показати IP 28 Лютого 2019 14:45
Як такі "серйозні" люди роблять висновки з ЖУРНАЛІСТСЬКОГО розслідування???? Ніби сам юрист і повинен розуміти все.... але наскільки прочитали інформацію від автора матеріалу про ось ці зловживання, то це лише 2 серія з 4. Сказав, що "не хорошій" людині теж перепаде добряче. Але скільки пам'ятаю, наша працювита кожному президенту оголошувала імпічмент. Настирлива жіночка(((( краще б і далі в Мілані скуповувалася з дочкою і не лізла нікуди, як вона ці роки війни робила.
Ми пахалі-я і тракто Показати IP 28 Лютого 2019 15:07
Хлопці ! З того роя не буде ... . ! Який імпічмент, коли механізм відсутній ? Який імпічмент, коли місяць до виборів ? А сьогодні від вашого БА-БАХ навіть горобці не розлетілись ! Не виставляйте на посміховисько себе та й не смішіть людей. Люди розберуться ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus