USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку пропонують об’єднати зелені зони та пам’ятки в одне кільце

7 Жовтня 2019 17:45
Об’єднавши зелені зони та всі історико-культурні пам’ятки, наявні в Луцьку, можна утворити в місті туристично-рекреаційне кільце з розвинутою велосипедною інфраструктурою.

Про таку ідею в інтерв’ю Інформаційному агентству Волинські Новини розповів дизайнер, засновник студії Leo D’uk Design Левко Давидюк.

За його задумом, туристично-рекреаційне кільце об’єднувало б усі принади міста, а також усі зелені зони: «Набережна переходить до заплави, що за мостом на Ковельській, де можна було б зробити зону пляжів, далі Старе місто, зокрема будинок скульптора, кірха, замок Любарта, до парку імені Лесі Українки, потім можна з’єднати через територію закинутої фабрики «Лучанка» парк із зеленою зоною за Палацом учнівської молоді, де знаходиться дитяча залізниця, і далі через зелену зону меморіалу ми могли б вийти до стадіону, РЦ «Промінь».

«Таке кільце могло б мати класну велоструктуру, а туристи, скориставшись пунктами прокату велосипедів на кшталт Nextbike, могли б побачити місто, – зазначив Левко Давидюк. – У перспективі таким туристично-рекреаційним кільцем користувалися б і містяни, це б дало поштовх і креативній економіці, діловому туризму. Думаю, якби вдалося хоча б поступово такий проєкт реалізувати, це б дало місту досить хороший імпульс».
Зеленою штрихпунктрирною лінією відзначено зелені зони, які варто облагородити й об’єднати в одне кільце, поєднавши їх зручними пішохідними маршрутами та велодоріжками; жовтими лініями – пріоритетні велошляхи в межах кільця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мешканка Показати IP 7 Жовтня 2019 18:11
Було б круто але все впирається в кошти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus