USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Фермерський ярмарок і рекреаційна зона: що бачать на місці Старого ринку в Луцьку

7 Жовтня 2019 20:07
На місці Центрального ринку в Луцьку можна було б облаштувати місце для проведення періодичних фермерських ярмарків. Допустимою також є низькоповерхова забудова біля дороги.

Про своє бачення того, як можна було б використати земельну ділянку, на якій знаходиться ринок, розповів у інтерв’ю Інформаційному агентству Волинські Новини дизайнер, засновник студії Leo D’uk Design Левко Давидюк.

«Насправді, це двояке питання, адже ми бачимо, що в європейських містах навіть на центральних площах відбувається торгівля, тобто ці площі, як і в Середньовіччі, виконують ринкову функцію, а в багатьох містах навіть мають відповідну назву, як, наприклад, площа Ринок у Львові. Але знову ж таки виникає питання цінності цього ринку. Коли він відбувається раз на тиждень і на нього приїжджають фермери, які продають свої товари за виробничими цінами, а не цінами перекупників, це дає можливість людям отримувати якісний екологічний продукт за нижчою ціною. Фермери, своєю чергою, мають хорошу реалізацію, адже не віддають продукцію перекупникам», – сказав Левко Давидюк.

На його думку, наявність у місті фермерських ринків – це позитивна тенденція.

«Однак постає питання вигляду такого ринку. Зараз Центральний ринок має дуже захаращений, непривабливий і неестетичний вигляд, та створює неприємне враження як у гостей міста, так і в самих лучан», – наголосив дизайнер. Та додав, що в перспективі функцію ринку можна було б зберегти, але у форматі європейських ринків, де будуть тимчасові розбірні конструкції, а торгівля відбуватиметься раз-два в тиждень, «аби люди могли закупити якісних продуктів за хорошими цінами».

«Над дорогою, звісно, може бути якась забудова, але однозначно йдеться про забудову заввишки не більше двох-трьох поверхів, аби вона органічно вписувалася в полотно міста. Історично так склалося, що це район малоповерхової забудови. Тобто на місці ринку можуть з’явитися якісь офісні приміщення, але, як вважаю, вони повинні займати тільки смугу над дорогою – на глибину не більше 50 метрів. Далі має бути рекреаційна зона з можливістю для проведення ярмарків, фестивалів тощо», – зазначив Левко Давидюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Торговий Показати IP 7 Жовтня 2019 20:25
Торговий комплекс з паркінгом барухами. Ухаха !!!
скептик Показати IP 7 Жовтня 2019 21:22
правильно, треба там продавати живих свиней, курей, корів. а ціни фермери правлять ті самі, що і перекупники і за копійку вдавляться
Лучанин Показати IP 7 Жовтня 2019 21:22
А чому би вам не організувати публічні дебати з професіоналами, журналістами, владою, підприємцями, просто з лучанами, із депутатами, студентською молоддю, громадськими організаціями в прямому ефірі !Нехай лучани воочію переконаються і побачать на екрані і пропозиції, що тягнуть на геніальні. Думаю, шо буде і цікаво, і продуктивно у пошуку шляхів розв'язання тої наболілої проблєми. А так ви висвітлюєте якусь одну точку зору, яка апріорі не може претендувати на абсолютну.
Ира Показати IP 7 Жовтня 2019 21:30
Кароч, тот же базар. Потому что бабушки обсядут территорию и колхоз будет вечным! НИКАКИХ базаров!!! Не с нашим менталитетом!
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2019 22:01
Дизайнер диктує умови,кому і як торгувати.Ви ще в двірника спитайте яким він бачить ринок.Ви крім перейменування вулиць і перенесення ринку нічим не хочете зайнятись? ще щось і важливіше робить.Візьміть той ринок відбудуйте,добудуйте,виложіть бруківку,зробіть кришу гарну,контейнери хай поставлять нові,парковку,та й хай люди торгують,чи вам справді немає чим занятись.Я думаю кожен взмозі зробити свій"бутік"гарним,тільки ж оренду продовжіть,щоб людина була впевнена в завтрашньому дні.Залиште людей в спокої.
скептик до Анонім Показати IP 8 Жовтня 2019 09:26
торгові точки треба не в оренду віддавати, а у власність. тоді підприємець буде вкладати кошти у їх вигляд.
Я Показати IP 7 Жовтня 2019 22:42
Маю чуйку.... До території вже приглянулись....і хочуть прихватизувати
скептик до Я Показати IP 8 Жовтня 2019 09:27
грубе бабло вже стоїть і чекає, аж слина котиться, коли їм дадуть цю землю
Лучанин Показати IP 7 Жовтня 2019 23:05
Цікаве бачення. Тільки от справа в тому що громада має абсолютно інше бачення. Наприклад, на місці депутатів люди бачать ... нічого. Вже б хотілося щоб місто почало розвиватися
1 до Лучанин Показати IP 8 Жовтня 2019 09:09
а масова зміна назв вулиць-це що не розвиток( (! скоро і назву міста змінять чого доброго!
скептик до 1 Показати IP 8 Жовтня 2019 15:05
как ви яхту назовете, так она и попливет.
Лучанин до ВН до Лучанин Показати IP 17 Жовтня 2019 22:01
Що на цей раз не відповідає вимогам чи дійсності? Оригінал текста: "Цікаве бачення. Тільки от справа в тому що громада має абсолютно інше бачення. Наприклад, на місці депутатів люди бачать ... нічого. Вже б хотілося щоб місто почало розвиватися, щоб на місті чиновників міськради були люди які допомагають мешканцям міста, а не мають своє бачення як їм вставити палки в колеса." Ріжете чого? Що з цього не правда? Маєте докази зворотнього? Тобто ви не хочете щоб на місці чиновників були люди які допомагають мешканцям міста, а не мають своє бачення як їм вставити палки в колеса? Ну раз вже вам так хочеться в черговий раз підлизати (фу!) то могли б просто забрати слово "міськради" і тоді б твердження було б просторовим. От тільки навіщо лизати? Знову ігри, вам нудно? Да, привіт з БАНА нізащо. Лікуйтеся, проте свої помилки виправляйте!
бомбейро Показати IP 8 Жовтня 2019 06:01
згідний замок класний але зі сторони вул. замкової заріс лопухом обкосіть посадіть барвінок та дикий виноград хай заплітає на повороті з замкової вулиці до старої тюрми люди скидають сміттЯ зобовяжіть купити контейнер агов владо це до вас недопадо-поліщуки не піартесь бруківками поміж будинками начніть щось робити а не звиздіти для картинки
Лучанка Показати IP 4 Листопада 2019 19:27
А нікого не цікавить власне освіта Давидюка???з якого дива він вирішив що він великий архітектор?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus