USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку пропонують створити зоополіцію

4 Червня 2020 23:40
Чіпування домашніх улюбленців, штрафи за неналежне утримання тварин, облік безпритульних котів і собак, заборона евтаназії та створення спеціального відділу поліції – так у місті Луцьку пропонують боротися з жорстоким ставленням до тварин і проблемою безпритульних котів і собак.

Таку петицію, адресовану виконувачу повноважень Луцького міського голови Григорію Пустовіту, 4 червня зареєструвала Людмила Жильчук. Підписати її можна за посиланням.

Насамперед вона нагадала, що Україна підписала і ратифікувала Європейську конвенцію про захист домашніх тварин, а також наголосила, що, на жаль, проблема безпритульних тварин, насамперед собак і котів, вирішується в багатьох містах України в негуманний спосіб.

«Безпритульні тварини – це наслідок безвідповідального ставлення людини до свого чотирилапого друга. Тварин залишають на вулицях напризволяще, не отримуючи за це ніякого покарання», – зазначила авторка петиції.

Вона акцентувала, що для вирішення цього питання необхідно ініціювати внесення змін до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», пропагувати вже прийняті закони, що стосуються захисту тварин, а також кримінальної відповідальності за негідні діяння, навчати усі верстви населення, особливо дітей і молодь, висвітлювати приклади гуманного ставлення до тварин і притягнення до відповідальності за жорстоке поводження з ними.

Окрім того, у петиції запропоновано:

- запровадити обов’язковий облік домашніх тварин;

- посилити покарання та розробити систему штрафів громадян у разі залишення домашнього улюбленця напризволяще чи порушення умов утримання;

- зобов’язати комунальні підприємства, покликані утримувати та прилаштовувати безпритульних тварин, забезпечити доступ до карантинних майданчиків представникам зоозахисних організацій разом із волонтерами, вести облік тварин, які надходять до закладу;

- заборонити евтаназію безпритульних тварин як метод регулювання їх чисельності;

- запровадити метод стерилізації як єдиний дієвий та гуманний метод регулювання чисельності безпритульних тварин;

- визнати котів частиною екосистеми міст, містечок, селищ;

- запровадити спеціальний відділ поліції (зоополіція або зооінспекція) з обов’язковою присутністю представників зоозахисних організацій, основними функціями якого будуть контроль за виконанням норм, що стосуються захисту тварин, та інформаційно-просвітницька робота з охорони тварин від жорстокого поводження.

Нагадаємо, волиняни вже зареєстрували петицію з вимогою заборонити завозити безпритульних тварин на територію Волинської області з інших регіонів країни. Збір підписів ще триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Егеж Показати IP 5 Червня 2020 00:17
Да, важко люди переносять наслідки коронавіруса.
777 Показати IP 5 Червня 2020 00:41
пожалейте животных хотя бы....
Оксана Показати IP 5 Червня 2020 05:38
Я.за створення такої служби. Можливо вона привчить безвідповідальних господарів правильно врегулювати собак. І в місті не буде нелюбові до собак без довідка, намордника.
Вася до Оксана Показати IP 5 Червня 2020 08:43
І не кажіть, дивні люди. Іде собі дівчинка вагою кг так 40, веде без намордника якогось кане-корсо. (Для розуміння ситуації тими, хто не знає порід собак - те кане-корсо трійко таких дівчаток за собою на повідку потягне) І люди, що йдуть назустріч, чогось відчувають "нелюбов" до собаки без повідку чи намордника. Наш світ такий жорстокий та негуманний))
лучани Показати IP 5 Червня 2020 07:43
У нас є підприємство ласка та міські патрульні, для чого ще якусь зоополіцію? Нехай всі виконують належну їм роботу,і буде порядок.
ОСтап до лучани Показати IP 5 Червня 2020 08:10
так у нас давно є ЗОО поліція та ЗОО суди, ЗОО прокуратура та СБУ які захищають всіляких КO*ЛІ№"№№""В
Дідо до лучани Показати IP 5 Червня 2020 09:45
Кожен хоче халявних грошей. Ласку закрити. Хватить жерти бюджетні гроші. Це наші й ваші кошти.
Ґицель ґалицький Показати IP 5 Червня 2020 09:08
А можна це діло довірити нашим раґулям?
2011 Показати IP 5 Червня 2020 09:26
Зробить ще в Луцьку Дружиннків
123 Показати IP 5 Червня 2020 10:01
Муніципалів перейменувати у зоополіцію і нехай захищают права тварин, бо вже дістали з тими гаражами, сміттям та парковкою.
Богдан Показати IP 5 Червня 2020 10:55
Заарештуйте собак біля 21 школи,бо спати не дають
Оксана Показати IP 5 Червня 2020 11:02
Новий спосіб здерти податки)))) ніхто нічого не буде вирішувати. Поліція людям не допомагає, а тут тварини.
Люблю собак до Васил Показати IP 5 Червня 2020 14:50
Головне щоб господиня те кане корсо ще й про кульки подбала для ... .Ситуація пікінеса вигулюють на дитячому майданчику і прибирають. А після добермана ні. Чому? Чому домашні собаки з поиват5ого сектора криються по смітниках зранку?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus