USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку просять не перейменовувати вулицю Лобачевського

7 Жовтня 2019 23:29
Відомий математик Микола Лобачевський мав волинське походження, тож вулицю, названу на його честь у Луцьку, просять не перейменовувати.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць міста 7 жовтня.

Голова комісії Микола Федік зачитав звернення громадянки Богдани Мацюк, у якому вона просить не включати вулицю Лобачевського до переліку вулиць, що підлягають перейменуванню. Вона наголошує, що відомий на весь світ математик Микола Лобачевський мав волинське коріння та походив з того ж роду, що єпископ Острозький, вікарій Волинський Ієрофей (в миру Яків) Лобачевський.

Про те, що Лобачевський походив з Волинської губернії, також говорив знавець геральдики професор Лукомський. Про це свідчить, з його слів, аналіз гербу, наданого Лобачевському в 1838 році під час затвердження його у дворянстві. Автор звернення просить зберегти у Луцьку назву вулиці Лобачевського, як великого вченого з волинським корінням.

Комісія вирішила врахувати звернення у процесі вироблення позиції щодо перейменування або не перейменування вулиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Їван Показати IP 8 Жовтня 2019 16:27
Обов'язково перейменувати!!! На Лобановського! Лобачевський - то вже стара собака. А от Лобановський - наш сучасник

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus