USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку просять розірвати орендні договори з аптеками у лікарнях

7 Листопада 2017 16:05
Розірвати орендні договори з аптеками, які знаходяться у приміщеннях луцьких лікарень, а також припинити діяльність благодійних лікарняних кас. Відповідне звернення надійшло від лучанина Іллі Токаренка.

Про це йшлося 7 листопада під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

У тексті звернення йдеться про те, що у зв’язку з прийняттям закону України №63/27 і вступом його у законну дію з 1 січня 2018 року постає питання доцільності утримання благодійних лікарняних кас у медичних закладах, які знаходяться у міській та обласній комунальних власностях. Адже, згідно з медичною реформою, вартість самого лікування передбачена або повною, або частковою компенсацією зі сторони держави.

У зверненні вимагається утворити спеціальну ревізійну комісію з членів депутатського корпусу Луцької міської ради та з залученням інших фахових спеціалістів з метою аудиторської перевірки благодійних лікарняних кас з подальшим припиненням їхньої діяльності.

Також вимагається негайного перегляду договору аренди з аптеками у лікарнях, розірвання цих договорів та оголошення нового тендеру, що дозволить залучити у лікарняні установи міста більш добросовісних постачальників фармакологічних продуктів.

Як пояснила головний спеціаліст управління охорони здоров’я Тетяна Тарасюк, закон України прийнятий у Верховній раді стосується фінансування охорони здоров’я і на даний час ще не підписаний, тому говорити, про що йдеться в законі, не можна, оскільки немає остаточної редакції закону. Що стосується діяльності суб’єктів господарювання, то, з її слів, втручання в їхню господарську діяльність може бути у випадках, передбачених законодавством. Здача в оренду приміщень, зазначила Тетяна Тарасюк, відбувається згідно з положенням про оренду приміщень, які належать до комунальної власності, тому підстав говорити про недоліки здачі приміщень в оренду немає.

Відтак, комісія рекомендувала юридичному департаменту та управлінню охорони здоров’я опрацювати звернення та надати відповідь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ігор Показати IP 7 Листопада 2017 18:29
Відфутболили. Ніхто гроші втрачати не хоче.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus