USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

При луцьких школах хотіли створити благодійні фонди

30 Жовтня 2014 08:16
Депутати Луцькради запропонували проект рішення, аби кожна ЗОШ створила благодійні фонди, мовляв, це виведе з тіні добровільні внески батьків.

Про це йшлося під час 65-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 29-го жовтня.

Так, згідно з проектом рішення «Про врегулювання окремих питань батьківської фінансової допомоги в діяльності закладів освіти міста Луцька», пропонували:

- заборонити в комунальних закладах освіти Луцька з 01.12.2014 року отримання готівкових грошових коштів у будь-який формі та за будь-яким призначенням з батьків вихованців та учнів;

- рекомендувати батьківським комітетам комунальних закладів освіти міста створення благодійних фондів, як юридичних осіб;

- управлінню освіти та юридичному відділу Луцької міської ради підготувати відповідне роз’яснення для батьківських комітетів освітніх закладів щодо утворення благодійного фонду.

«Це потрібно, першою чергою, директорам шкіл, бо батьки звертаються в прокуратуру, суди щодо коштів, які дають в школах, а вони дійсно - напівлегально. Тому, як буде фонд – буде прозорість», - зауважив Аскольд Пекарський.

Втім, більшість обранців громади не підтримали такий проект рішення.

Чи необхідні й актуальні такі зміни в освіті, коментує для Інформаційного агентства Волинські Новини головний освітянин Луцька.

«Про те, що нам закидають буцімто гроші в тіні – безпідставно. У нас є для цього нормативно-правова база, є відповідні накази Кабміну. А якщо запровадити такі благодійні фонди, то гроші будуть іти через казначейства, що буде створювати додаткові труднощі при використанні цих коштів», - пояснив начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк.

Та додав, що зараз усі благодійні кошти від батьків у школах збирає піклувальна рада і щомісяця звітує про їх використання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
батько. Показати IP 30 Жовтня 2014 09:23
Збираються колосальні суми, які йдуть в кармани директорам,ніхто не контролює витрачання цих коштів.Це брехня. Особливо їдальня в школі-де відмиваються великі суми.Директори харчуються цілими сімями,таскають додому.Де ви збачили бідного директора,він що таку велику зарплату одержує Ні.Корупція зашкалює.Правильно всі гроші повинні йти через казначейсво і купляти все також через нього,тоді буде порядок.Не вигідно чинушам,бо їм відстьогує кожен директор.
кот Показати IP 30 Жовтня 2014 09:45
Кошти благодійних фондів не ідуть через казначейсто "учите матчасть" (законодаство)
Гребенюку, якщо чити Показати IP 30 Жовтня 2014 10:45
Рівень ваших знань не дотягує навіть до рівня школяра 11-го класу. Тепер зрозуміло чому ви на цій посаді. Чим малограмотніший підлеглий, тим простіше проводити оборудки. Останнє стосується Романюка М.Я. і особливо Кравчука С.Є а ще низки міськдепутатів - охоронців мера та його першого заступника.
Казначейство Показати IP 30 Жовтня 2014 11:10
Відкрийте при кожній школі неприбуткову благодійну організацію,розрахунковий та картковий рахункок в банку,на добровільних засадах найміть бухгалтера .Повідомте всім батькам номер карточки - і нехай скидають на картку хто скільки може і хоче. Тоді дітей не будлуть тероризувати,що твій тато чи мама не здають грошей. За кожен квартал берете роздруківку і звітуєте про витрачені кошти.
Оля до Казначейство Показати IP 30 Жовтня 2014 11:27
А бухгалтерові хто платитиме? Ч ви вважаєте, що знайдете людину, яка безкоштовно цим займатися. А ще давайте при кожній установі, особливо створимо благодійні фонди. Чи багато працівників, а особливо керівників, скинеться на ремонт своїх кабінетів. То чому школу чи садок ремонтують і купують інвентар батьки, а держустанови, і особливо верховну раду, ремонтують за рахунок держави.
таня Показати IP 30 Жовтня 2014 12:28
Безкоштовно цими справами ніхто займатись не хоче .Але коментувати про використання батьківських коштів кожен гаразд .Не потрібно говорити про директорів усіх шкіл .Є школи де жодної батьківської копійки не використовують без батьківської згоди . Тим паче директор не контролює цих коштів .Він лише доводить до відома піклувальну раду про необхідні закупівлі того чи іншого інвентарю .Адже держава навіть на канцтовари жодної копійки не виділяє . А при різних перевірках шкіл вимагають чимало . Це і заміна сантехніки , електрики , то люстри не підходять тощо .І саме завдяки батькам ці проблеми вирішуються .
депутат Показати IP 30 Жовтня 2014 13:31
У нас є для цього нормативно-правова база, є відповідні накази Кабміну -що Гребенюк несе .Це словесний даруйте "понос" . Яке відношення має міністерство до батьківських коштів. Нульовий керівник,слабкий організатор,чиновник- імпоте...нт.
ойо йой Показати IP 30 Жовтня 2014 13:33
Дуже зручний Гребенюк Кравчуку та Романюку. На його фоні вони просто гіганти мислі - орли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus