USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку провели огляд підвальних приміщень шкіл. Де учням можна буде ховатися під час тривоги

14 Липня 2022 09:18
У школах Луцької громади в закладах загальної середньої освіти оглянули підвальні приміщення, щоб визначити, чи можна їх використовувати в якості захисних споруд під час оголошення тривог.

Про це поінформували під час засідання виконавчого комітету 13 липня.

Станом на 10 червня встановлено, що у ЗЗСО громади, крім ЗЗСО № 1, 15, 29, 34, 35, 39, НРЦ, стан готовності споруд може бути визнано як «найпростіші захисні споруди, обмежено готові до використання за призначенням». Після приведення закладами освіти цих споруд у відповідність до вимог щодо утримання та експлуатації ЗСЦЗ їх може бути визнано як «найпростіші захисні споруди, готові до використання за призначенням».

Для ЗЗСО № 1 пропонується використовувати захисну споруду Волинського академічного обласного Українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка на Театральному майдані, 1. Варіанти укриття для учасників освітнього процесу ЗЗСО № 15 та НРЦ поки розглядаються.

Натомість у ЗЗСО № 29 (с. Прилуцьке), № 34 (с. Княгининок), № 35 (с. Клепачів), № 36 (с. Кульчин), № 39 (с. Шепель) приміщення, які можна використовувати в якості укриттів, відсутні.

Зазначимо, що підвальні приміщення закладів освіти з 24 лютого забезпечували укриття для жителів Луцької міської територіальної громади під час оголошення тривоги.

Як інфоимували раніше, повернення українських школярі до очного навчання, без сумніву, залежатиме від ситуації з безпекою у країні. Водночас у Міністерстві освіти та науки вже обговорюють те, що за парти зможуть повернутися учні лише тих шкіл, які мають укриття або бомбосховища.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Мама Показати IP 14 Липня 2022 10:52
найпростіші захисні споруди, обмежено готові до використання за призначенням»- цим все сказано. Тобто в таких укриттях ви готові у війну зібрати тисячі дітей. І ви вважаєте, що орки не гатитимуть свої ракети? Тобто дитячі диття настільки неважливі, що можна ризикувати і відправляти в найпростіші захисні споруди, обмежено готові до використання за призначенням»?!!!!!
Мама2 Показати IP 14 Липня 2022 13:41
А в тих міністрів хіба діти в школи ходитимуть? Давно за кордоном вчаться. Відповідальність на вчителів та директорів перекладуть. А що з тої відповідальності, якщо не дай Бог прилетить? Кому вона тоді буде потрібна. ? Чи вчителі не загинуть,? Вінниця, Київ, Кременчук- мало доказів, мало жертв, щоб розуміти безпечного місця нема!! І ніякі підвали в школах не спасуть. Це будуть братські могили, бо орки тільки того і ждуть, щоб докупи зібрати тисячі дітей. Як карантин був, то дистанційне було. Хоч як на мене тоді ризики були значно менші. Смертність серед дітей була низька дуже, хворіли безстмптомно або легко. Тут же йде мова за безпеку тисяч дітей і треба їх в школу зібрати. Це геноцид власного народу буде. Я особисто дитину не відпущу в школу
Юлія Показати IP 14 Липня 2022 14:24
Моя дитина йде в 1клас 1школи. Навіть складно уявити,як 4перші класи(120дітей прибл.) будуть швидко одягатись і бігти! в укриття ДрамТеатру. Як на мене, нехай дозволять батькам обирати чи дитина має навчатись в школі чи вдома онлайн. Розумію,що освіта онлайн не на вищому рівні, але нехай моя дитина буде не така вчена, але жива та здорова
Оля до Юлія Показати IP 14 Липня 2022 14:58
Повірте нормальна та дистанційна освіта. В Україні і світі давно є онлайн школи . І це навіть без війни і карантину діти вчаться так і все законно. Просто треба дисципліна зі всіх сторін- вчителі, батьки та діти . Це я кажу вам як мама двох дітей, одна з яких вже закінчила школу. В тому числі було дистанційне, поступила на державну форму навчання, стаціонарно. І заробляє студенткою онлайн зараз більше ніж я. Аби було бажання. Хто не хоче вчитись, тому і школа не допоможе
вася Показати IP 16 Липня 2022 12:35
Мішені для орків,у в чителів часу не вистачить добратись до підвалу,Тай він їх не спасе,завалить усіх

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus