USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку псевдокерівники Держпраці вимагають у підприємців 20 тис. хабара

28 Лютого 2020 12:52
У Луцьку до керівників підприємств, де заплановано провести перевірки, телефонують невідомі особи і ведуть переговори від імені начальника управління Держпраці у Волинській області або заступників з метою вирішення «питань» про «домовленості» та «лояльність» в процесі проведення запланованої перевірки.

Питання обіцяють «владнати» за 20 тисяч гривень, повідомили в управлінні.

Одним із номерів телефону, який використовують шахраї, є — 0660005260.

Зазначається, що ситуація загострилася після розміщення на офіційному сайті Управління Плану заходів зі здійснення державного нагляду (контролю) на 2020 рік.

В управлінні наголошують, що під час інспекційних відвідувань роботодавець має право вимагати в осіб, які прийшли для здійснення перевірки, пред’явити службові посвідчення і направлення на проведення перевірки конкретного роботодавця та переписати дані службових посвідчень. Якщо вказані особи відмовляються надати документи, необхідно викликати поліцію для з’ясування їхніх повноважень.

Співробітники Держпраці, у яких немає службових посвідчень та направлення на проведення перевірки, не мають права здійснювати перевірки. Суб’єкт господарювання має право не допускати осіб, що прибули з метою перевірки, якщо вони не пред’явили вказаних документів.

У разі виникнення підозри необхідно звертатися до підрозділів Національної поліції або органів Держпраці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus