USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцьку родини загиблих військових висадили пів сотні іменних кленів

13 Жовтня 2021 21:41
У парку Героїв Майдану та Небесного Легіону на проспекті Соборності в Луцьку матері, дружини, діти загиблих воїнів і волонтери висадили 50 іменних кленів. Про це Суспільному розповів керівник волонтерського руху «Меценати для солдата» Руслан Теліпський.

В акції, яку присвятили до Дня захисника і захисниці України, взяли участь більш як 30 родин загиблих бійців.

Перші дерева в парку почали висаджували у 2017 році, з яких невелика частина не прижилася. Нині акцію з висадки іменних дерев провели вчетверте.

«Хочемо, щоб цими деревцями жило добре ім’я наших героїв і щоб ця пам’ять збереглася. Бо в нас є, наприклад, сім’ї, які мали одну дитину і яка, на жаль, вона не пустила коріння і ми давали їм можливість висадити своє дерево вперше», – говорить волонтер.
Разом із мамою відвідала акцію донька загиблого учасника АТО, 10-річна Богдана Смолярчук. «Попереднього разу ми садили деревце, але воно не прийнялося. Тому сьогодні будемо садити знову. У мене є мама, бабуся, хресна, двоюрідний братик, а тато загинув на війні в АТО», – розповіла дівчина.

Зі слів дружини загиблого військовослужбовця Тетяни Стеценко, дерево посадили на честь Смолярчука Василя Івановича, який загинув 19 січня в Донецькому аеропорті: «Для нас важливо, щоб ці деревця росли та пам’ятали наших воїнів, що вони були, воювали за нашу рідну Україну».
Загалом учасниками акції стали понад 200 волинян. Це – родичі загиблих, волонтери, капелани, студенти, школярі та члени байкерського клубу.
Усього за чотири роки у парку Героїв Майдану та Небесного Легіону висадили понад 200 іменних дерев.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Раціо Показати IP 13 Жовтня 2021 23:34
Шановні хватить вже заліснювати парк. Я за те що б вшановувати пам'ять наших полеглих бійців! Але я категорично проти перетворення даного парку в ліс.(там вже є багато місць де через тінь роками не росте трава) Є купа локацій по місту яка потребує озеленення і ніхто не буде проти того щоб біля тих дерев були таблички пам' яті. Чому не було висадити дані дерева до прикладу біля РАЦУ чи в новому сквері біля 26 школи, там де ці дерева дійсно будуть корисними!
Народна прокуратура до Раціо Показати IP 14 Жовтня 2021 10:56
Ну звичайно, для чого у парку дерева? Там має бути лише бруківка і кафе !!!
Тарас Показати IP 14 Жовтня 2021 11:33
під час передвиборних агітацій один з кандидатів хотів тут встановити для дітей гойдалки, лазалки і т.д. Цілий проект намалювали. Навіть планували щось встановити у собачому вольєрі ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus