USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку розповіли, як здійснюють благоустрій

18 Серпня 2018 14:13
Тисячі квітів, гарні крони дерев, охайні зупинки та 5 фонтанів – у Луцькій міській раді звітували за роботу щодо благоустрою впродовж півріччя.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства 17 серпня.

Згідно з інформацією директора департаменту економічної політики Олександра Озіновича, загальна сума витрат за перше півріччя на санітарне прибирання становить 6,6 млн грн, на зимове утримання – 3,5 млн грн.

«Щодо озеленення міських територій, то цього року було видалено 57 аварійних дерев на вулицях міста на суму 90 тис. грн, викосили газони на площі 1,5 млн кв м та здійснили стрижки живої огорожі на площі 21 кв м на суму 1,73 млн. Також насадили 75 тис. штук квітів та декоративно-листяних рослин на загальній площі квітників 2,5 тис кв м на суму 1,2 млн грн. Провели і формувальну обрізку 40 крон дерев, санітарне вирізування та підрізання гілок в кронах 772 дерев на суму 170 тис. грн. Також регулярно здійснюються роботи із розкриття видимості засобів регулювання дорожнього руху підрізуючи гілки», – інформував посадовець.

Також у галузі санітарного утримання елементів благоустрою, доповідав Олександр Озінович, здійснено дворазове миття скляних навісів на зупинках громадського транспорту на загальну суму 81,4 тис. грн.

«Цього року ми забезпечили роботу 5 фонтанів міста у святкові та вихідні дні: двох на проспекті Волі, одного на майдані Президента Грушевського, одного на вулиці Лесі Українки, на Глушець. Вартість послуг із утримання, (використання електроенергії та води) становило 160,9 тис. грн», - інформував директор департаменту економічної політики.

Та додав, що за півріччя вдалося чимало зробити щодо поточного ремонту об’єктів благоустрою: шпилю на меморіалі «Вічної слави», огорожі міських кладовищ, МАФу «Серце» на проспекті Соборності, 18, арт-об’єкту на вулиці Лесі Українки, зупинки громадського транспорту «ЦУМ», елементів благоустрою Театрального майдану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
127 Показати IP 18 Серпня 2018 15:34
Не дорого ли обошлись газоны 150 га за 1млн 700 тыс ? Одна сотка более ста гривен ?
Лучанин Показати IP 18 Серпня 2018 16:14
За те, що намагаєтесь щось робити - то добре ! Тільки останні роки Луцьк, на жаль, не ставав переможцем конкурсу "На місто найкращого благоустрою України". Бо того, що робите - замало. Для початку приділіть увагу скверу біля пам"\'ятника Т. Шевченку. Ті комуністичні смереки вже давно віджили себе і естетичної цінності ну ніякої не являють ! А підсаджені поміж ними туї з вітами подібними до старих шкарпеток - якесь посміховисько. Зато партерну зелень біля фонтану спаскудили підсадженими вже демократичними сосонками. За три-п'ять років вони витягнуться і остаточно зіпсують сквер. Найміть ландшафтного спеціаліста ! Виховуйте нове покоління лучан професійною роботою !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus