USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку рух на самокатах проїжджою частиною хочуть заборонити, а швидкість на тротуарах обмежити

7 Вересня 2021 08:00
Пересуватися на самокатах проїжджою частиною в Луцьку пропонують заборонити, а швидкість руху тротуарами хочуть обмежити до 5 км/год.

Таку петиції зареєстрував Андрій Вілюк.

Чоловік звернув увагу, що статус електротранспорту, зокрема скутерів, сигвеїв, гіроскутерів, моноколіс, гіробордів та іншого легкого персонального транспорту не визначений в Україні, тому Правила дорожнього руху формально на них не розповсюджуються. А це, своєю чергою, викликає труднощі в працівників поліції, наприклад, під час оформлення дорожньо-транспортної пригоди.

«Вважаю за необхідне вирішити це питання на місцевому рівні. Для цього пропоную внести зміни до правил благоустрою: дозволити їздити на самокатах велодоріжками зі швидкістю до 20 км/год або пішохідними зонами, тротуарами – до 5 км/год. Водночас пересуватися проїжджою частиною пропоную заборонити. Заборонити паркувати самокат на пішохідних переходах, пандусах, велодоріжках і вузьких тротуарах (ширина менше ніж 1,5 метра), перед входом до будівель, біля аварійних виходів і зон виїзду екстрених служб», – зазначив автор петиції.

Також він наголосив, що самокати потрібно обладнати звуковим сигналом і світловими давачами повороту, а в темний час доби зобов’язати користувачів включати фару чи ліхтар.

Контроль за дотриманням цих правил Андрій Вілюк пропонує покласти на працівників муніципальної варти: «Вони зможуть фіксувати порушення правил благоустрою та складати відповідні протоколи на осіб, які надають послуги з оренди електротранспорту».

Відзначимо, аби петицію розглянула Луцька міська рада, за 15 діб її мають підписати мінімум 300 осіб. Підтримати пропозицію можна тут.

Нагадаємо, в Луцьку запустили сервіс оренди електросамокатів VZHOOH. Однак ще до офіційного запуску один з транспортних засобів намагалися вкрасти.

Невдовзі сталася перша ДТП – дівчина на електросамокаті наїхала на дитину. Дівчина не встигла вчасно загальмувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Вона Показати IP 7 Вересня 2021 09:07
Заборонити! так це "подарунок" для муніципалів,, ото вже будуть за самоктами бігати!!
Лучанин Показати IP 7 Вересня 2021 09:35
Актуальна проблема, яку потрібно вирішити вже, а не чекати поки якийсь "самокатщик" зіб'є людину. До речі, в Росії трапився випадок, коли підліток на самокаті збив вченого, який після цього той помер. Чоловікові було більше 80 років, але мав добре здоров"я, займався фізичною активністю та науковою діяльністю. Поборов рак, але загинув від самоката. Ось така прикрість...
Ігор луцький Показати IP 7 Вересня 2021 10:55
А як муніципали будуть вимірювати швидкість руху самоката?
В. Показати IP 7 Вересня 2021 12:05
На глаз. Ха-ха-ха
Кравчука Показати IP 7 Вересня 2021 12:07
Звукові сигнали повинни бути на всіх відах транспорту, та культура вождіння повинна бути привіта з малих років, а нe скакати на самокатах, вeлосипeдах, ганяти, цe нe вeлотрeк.А коли на пeрeході на тeбe ідe по 5 вeлосипeдістів, цe нeмає слів, трeба чотирі ока мати, щоб з дитиною малою дійти до дитячого майданчику
Мирон Показати IP 7 Вересня 2021 12:13
Заборонити, вчора чуть сам не став жертвою, літають, як ненормальні, особливо по пр-ту Волі.
valdis peish Показати IP 7 Вересня 2021 13:49
на роверах шизікі літають по тротуарах ще швидше
Еее Показати IP 7 Вересня 2021 18:19
Если нет культуры вождения, то запреты действуют только как ПДД, которые нужно контролировать. Иначе, все кто стал на данный электротранспорт, становятся опасными для общества!
Читач Показати IP 9 Вересня 2021 21:55
Чого так радикально до 5 км/год? Хоча вже 10 км/год. Люди з такою швидкістю ходять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus