USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку обговорили нові правила дотримання режиму тиші

6 Березня 2018 12:02
Інтернет-кафе та закладам лотереї хочуть заборонити цілодобову роботу. Також заборонити працювати вночі хочуть адмінпорушникам. Новими правилами хочуть впровадити й відеонагляд для закладів, які працюють після 22:00.

Новації розглянули під час круглого столу щодо обговорення проекту рішення міської ради «Про внесення змін до рішення міської ради від 23.12.08 № 33/5 «Про затвердження Правил додержання тиші в громадських місцях на території міста Луцька» у конференц-залі департаменту ЦНАП.

Начальник управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай розповіла, що правила дотримання тиші затвердили ще в 2008 році, в 2015 вносили зміни й така потреба виникла нині.

«Одна з основних змін – ми пропонуємо обмежити режим роботи інтернет-кафе та лотерей до 22:00, адже ми знаємо, що з цим відбувається по місту, вони працюють у закритому режимі, є багато скарг від мешканців. Друга зміна така: усіх суб’єктів господарювання буде зобов’язано встановлювати відеокамери нагляду і зовнішні, і внутрішні, якщо працюють після 22:00. Раніше це було обов’язком лише для тих, хто працював з 23:00. Це потрібно, адже законодавство передбачає дотримання режиму тиші саме з 22:00 і до 8:00.

Зміни передбачають й те, що подаючи документи на дозвіл діяльності, суб’єкти господарювання мають нам подати заміри шумового навантаження. Також перед тим, як надати дозвіл працювати після 22:00, ми звертатимемося до поліції, муніципальної варти і Держпродслужби, аби дізнатися, чи не було порушень впродовж останніх 3 місяців. Якщо були, то дозвіл не надаватимемо. Зокрема йдеться про адмінпорушення щодо продажу алкоголю та тютюну», - інформувала Наталія Рибай.
Працівник Луцького міськвідділу поліції Федір Дроздик зауважив, що вони складають протоколи про порушення, але їх скасовують.

«Притягувати суб’єктів лотерейного бізнесу дуже важко. Були такі випадки, що ми складали адмінпорушення, але в судах їх скасовували, бо протокол ми маємо складати на суб’єкт господарювання. Але там такого немає. Ми маємо вказати про відповідальність і адміністраторів, працівників закладів, посадових осіб. Тому просимо дописати у правилах дотримання режиму тиш про відповідальність суб’єктів господарювання та посадових осіб», - наголосив поліцейський.
Також правоохоронці попросили враховувати порушення не тільки за три місяці, а за цілий рік.

Учасники громадського обговорення зауважили, що документ мають намір доопрацювати і в квітні винести на затвердження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
11 Показати IP 6 Березня 2018 12:36
лотареї взагалі законом заборонені їм хочуть дозволити продаватм . Таке тільки в Україні
Коистувач Показати IP 6 Березня 2018 12:38
А не буде чесніше цим скотиня__чим корупціонерам просто прикрити так звані лотереї? Бо ця смердота (власники і тіпо ті хто нічого не бачить) реально вже дістала. Соромно дивитись за такою "владою". До чого котимось....
—— Показати IP 6 Березня 2018 13:35
Яка там лотерея ? Які інт клуби... це КАЗИНО.... 90% з них !!!!!
Дядя Показати IP 7 Березня 2018 00:47
З салютами розберіться,гатять по ночах,спати не дають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus