USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Не кричати й не вмикати голосно музику: у Луцьку затвердили нові правила дотримання тиші

1 Вересня 2022 10:54
У Луцьку затвердили оновлені правила додержання тиші в громадських місцях.

Під час сесії міської ради 31 серпня обранці громади підтримали проєкт рішення "Про затвердження Правил додержання тиші в громадських місцях на території Луцької міської територіальної громади".

Розробником документа виступив департамент економічної політики. Як зауважив його директор Борис Смаль, у зв’язку з тим, що до складу Луцької громади тепер входять старостинські округи, виникла потреба у встановленні єдиних правил дотримання тиші як на території міста, так і у селах громади.

Посадовець запевнив, що документ пройшов необхідну регуляторну процедуру.

Порядок дотримання тиші

Відповідно до правил, із 22:00 до 08:00 заборонено: гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, запуск салютів і феєрверків, використання піротехнічних засобів на захищених об’єктах.

У робочі дні з 21:00 до 08:00, а у святкові та неробочі дні цілодобово заборонене проведення на захищених об’єктах ремонтних робіт, що супроводжуються шумом. Власник або орендар приміщень, в яких передбачається проведення ремонтних робіт, зобов’язаний повідомити мешканців прилеглих квартир про початок робіт. За згодою мешканців усіх прилеглих квартир ремонтні та будівельні роботи можуть проводитися у святкові та неробочі дні. Шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати санітарних норм цілодобово.

Заборонене встановлення на балконах, лоджіях, у відкритих вікнах та на сходах будинків, будівель і споруд та в інших місцях звуковідтворювальної апаратури та/або інших джерел побутового шуму і вмикання їх на значну потужність, що перевищує рівні шуму, встановлені санітарними нормами.

У нічний час, з 22:00 до 08:00 заборонене звучання музики, що відтворюється через підсилювальну апаратуру (виступи музичних груп, солістів, музичне обслуговування з використанням звуко- та/або відеовідтворювальної апаратури тощо) на відкритих літніх майданчиках закладів ресторанного господарства, окремо розміщених літніх кафе, танцювальних та інших майданчиках.

Також не можна подавати автомобільні сигнали на прибудинкових територіях та внутрішньоквартальних проїзних дорогах жилих будинків впродовж доби, крім випадків, коли без цього неможливо запобігти дорожньо-транспортній пригоді.

Упродовж доби заборонена стоянка автотранспорту з постійно увімкненими двигунами на прибудинкових територіях та внутрішньоквартальних проїзних дорогах жилих будинків, за винятком транспорту служб оперативного реагування та спеціалізованого транспорту, що обслуговує жилі будинки та інженерні мережі (обладнання).

Заборонене прослуховування радіо та музичних фонограм при відкритих дверях та спущених шибках автомобілів на прибудинкових територіях, стоянках, при русі, що перевищує рівні шуму, встановлені санітарними нормами. При цьому радіо та фонограма не повинні прослуховуватися поза радіусом 3 метрів від автомобіля.

Вмикання в багатоквартирних будинках телевізорів, радіоприймачів, магнітофонів та іншої звуковідтворювальної апаратури з рівнем звуку, що порушує спокій мешканців багатоквартирних будинків, також заборонена.

Гра на музичних інструментах, спів, свист, крик з балконів, лоджій та відкритих вікон будинків теж підпадає під заборону.

Неприпустиме проведення вуличних мистецьких виступів, які: можуть спричинити розпалювання міжнаціональної, етнічної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, а також закликати до агресії та містити ненормативну лексику; супроводжуються рекламою суб’єктів підприємництва; проводяться особами у стані алкогольного сп’яніння чи під впливом наркотичних речовин.

Заборонене використання піротехнічних виробів, які створюють світлові та/або шумові ефекти: ближче 100 метрів від потенційно небезпечних об’єктів, закладів охорони здоров’я, освіти, культури, культових споруд, дитячих будинків-інтернатів, будинків літніх людей, геріатричних пансіонатів, інших суспільних споруд і жилих будинків, високовольтних ліній передач; на шляхопроводах, мостах, транспортних магістралях, місцях поблизу нафто- і газопроводів, місцях біля будівель органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Заборонене проведення феєрверків, салютів та інших розважальних заходів і видовищ з використанням піротехнічних виробів та інших засобів піротехніки на відповідний період, згідно з рішеннями Луцької міської ради.

Водночас вимоги щодо додержання тиші та обмежень певних видів діяльності, що супроводжуються шумом, не поширюються на такі випадки:

– здійснення в закритих приміщеннях будь-яких видів діяльності, що супроводжуються шумом, за умов, що виключають проникнення шуму в прилеглі приміщення, в яких постійно чи тимчасово перебувають люди;

– здійснення в закритих приміщеннях будь-яких видів діяльності, що супроводжуються шумом, за умов, що виключають проникнення шуму за межі таких приміщень;

– попередження та/або ліквідації наслідків аварій, стихійного лиха, інших надзвичайних ситуацій;

– надання невідкладної допомоги, попередження або припинення правопорушень;

– попередження крадіжок, пожеж, а також виконання завдань цивільного захисту;

– проведення зборів, мітингів, демонстрацій, походів, інших масових заходів, про які завчасно сповіщено органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування;

– роботи обладнання і механізмів, що забезпечують життєдіяльність жилих і громадських будівель, за умов ужиття невідкладних заходів щодо максимального обмеження проникнення шуму в прилеглі приміщення, в яких постійно чи тимчасово перебувають люди;

– відзначення встановлених законом святкових і неробочих днів, дня міста (села, селища), інших свят відповідно до розпорядчих документів міської ради, проведення спортивних змагань;

– проведення салютів, феєрверків, інших заходів із використанням вибухових речовин і піротехнічних засобів у заборонений час за наявності погодження уповноваженого органу.

Гра на музичних інструментах не повинна порушувати спокій мешканців багатоквартирних будинків. Час доби для навчання грі на музичних інструментах, якщо воно порушує тишу, має погоджуватись з мешканцями прилеглих квартир та квартир, до яких може проникнути шум.

Здійснення вуличних мистецьких виступів можливе лише за дотримання таких умов: письмового чи через засоби електронного зв’язку повідомлення/узгодження з міською радою у випадку використання звукопідсилювальної апаратури та/або сценічного обладнання (у повідомленні організатор вуличного мистецького виступу зазначає місце проведення, тривалість заходу, рівень гучності та гарантує дотримання цих Правил); без перекриття проїзних частин вулиць, автомобільних доріг, тротуарів та узбіч, без самовільного підключення до мережі електроживлення; забезпечення вільного доступу до громадських та приватних будівель; недопущення перевищень рівнів шуму, встановлених санітарними нормами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Анонім Показати IP 1 Вересня 2022 11:21
"Вітєнька, пара дамой!" вже під забороною.
Свідок музичних впод Показати IP 1 Вересня 2022 11:52
А співати гучно під вікнами на центральній вулиці міста з ранку у вишиванках можна ? На скрипці грати так з 7.20 , на гітарі що небудь бринькати до 22 теж дозволено ??
P.S. Показати IP 1 Вересня 2022 13:09
А бомкати у дзвони на всю площу, коли ще люди сплять, і слухати попівський речитатив через колонки, ходити з сабвуферами і краснопєніямі по Лесі Українки і Соборності, шо аж в Гірко Полонці чути, можна ?
Ася. Показати IP 1 Вересня 2022 13:19
Задовбали грати під вікнами.. Одне і те саме.цілий ранок,так з 7 години ранку.
Домна до Ася. Показати IP 4 Вересня 2022 06:53
Так не будьте байдужими викликайте поліцію
Лучанка Показати IP 1 Вересня 2022 16:15
А на Балці по ночах вигукують, волають, то до кого звертатись?!
Алік Показати IP 1 Вересня 2022 18:40
Класс!!!! Супер!!!!! Тепер і на рівненській берізці буде спокій! Можливо!?!!?!!!!??
Лучанка Показати IP 1 Вересня 2022 21:37
А на нецензурну ругань коли вже будуть реагувати? Неможливо пройти і 50 метрів щоб не почути.
Сусід Показати IP 2 Вересня 2022 07:52
Волинські новини не бажаєте приїхати на Лесі Українки, скрипка грає на згвалтування мозку,щодня...заодно впевнені будете,що дописувачі пишуть...7.45 ранку..а ч це чую щодня
Відродження до Сусід Показати IP 2 Вересня 2022 10:09
То радійте, високе мистецтво! В мене піп через гучномовець розказує пастві про свої галюни, а потім вони разом про щось співають. правда не кожен день, хвала Вельзевулу
Анонім до Відродження Показати IP 2 Вересня 2022 11:15
а я Михаїла теж чую через гучномовець з його попами... в пермішку гітаро-скрипко пісні
Пердун Показати IP 2 Вересня 2022 11:54
А пердеть можно? А, может, уже и жить вообще нельзя??? А, может, строить дома нормально надо, чтоб соседи вас не слушали, как вы тв смотрите? Не доводите до абсурда элементарные вещи.
Пердуну с нормальным до Пердун Показати IP 2 Вересня 2022 17:40
Перди. Тільки щоб сусіди не чули. Про який абсурд ви пишете? Якщо ви не в змозі дотримуватись певних правил поведінки серед людей, то вам треба жити в лісі чи подалі від усіх.
Григорій Показати IP 3 Вересня 2022 11:20
Я як вчився у школі мій однокласник грав на музичному інструменті, вигравав міжнародні гран прі, але задля того тяжко займався вдома по 5-6 годин вдень. А тепер гра на музичних інструментах у себе вдома узагалі заборонена. Сюрреалізм якийсь.
Дмитрій Показати IP 3 Вересня 2022 14:32
А за собачі хори вночі хто візьметься???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus