USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку стартував зимовий чемпіонат АДФ з мініфутболу. Фоторепортаж

27 Листопада 2022 18:32
В обласному центрі Волині стартував зимовий чемпіонат з мініфутболу, який організувала Асоціація дворового футболу. Це перший подібний досвід для асоціації, оскільки раніше вона проводила чемпіонат лише на відкритих майданчиках. Протягом зимового чемпіонату десять команд зіграють дев’ять турів та визначать переможців. Серед учасників – нові колективи та команди, які вже не один рік беруть участь в турнірах під егідою АДФ.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини голова ГО «Асоціація дворового футболу 5х5» Микола Озюк, було дуже багато команд, які хотіли проявити себе взимку, адже цієї пори не має надто багато можливостей брати участь у турнірах.

«Єдиними змаганнями раніше були чемпіонат області з футзалу та мініфутболу. Ми вирішили зробити чемпіонат більш аматорський, для дворових команд. Відповідно провели розмову з командами, серед яких є багато новостворених, та заснували зимовий чемпіонат», – зауважив Микола Озюк. Та додав, що у турнірі беруть участь десять команд, серед яких – команда працівників екстреної медичної допомоги, команда з села Звірів, яка складається з дітей.
Асоціація також не відходить від планів проводити одноденні турніри АДФ PremiumCupта АДФ GoldCup, на які приїжджають команди з різних регіонів України. Основна мета зимового чемпіонату – допомога Збройним силам України. З другого туру організація буде проводити збір коштів та відправляти їх на допомогу українським захисникам.

«На Волині впродовж багатьох років повноцінні чемпіонати одноосібно проводила АМФВ. Але в нас були певні домовленості. Навіть певний період часу збірна кращих гравців дворового футболу приймала участь змаганнях під егідою АМФВ. Однак ми йшли до того, щоб проводити свій чемпіонат. Між нами є певна конкуренція, але завдяки ній ми стаємо лише кращими. Водночас ми готові до співпраці», – запевнив керівник АДФ.

Зі слів Миколи Озюка, в перспективі розвитку АДФ є побудова власного спортивного комплексу, де можна буде проводити турніру і влітку, і взимку. Проте потрібно дочекатися миру, який настане завдяки українським воїнам.

Щодо чемпіонату, то у першому турі були різні результати. Зовсім неконкурентним вийшов матч між ФК «Звірів» та «ЕМД Волинь» – «медики» накидали у ворота своїх значно молодших та менш досвідчених суперників шістнадцять голів. Загальний рахунок зустрічі 16:2. В «ЕМД Волинь» відзначимо Кирила Шпаковського, який забив шість голів та став одноосібним лідером в гонці бомбардирів.
Значно менше голів було у матчі ФК «Четвертня» – «ALL-PARTS», та й загалом це був найменш гольовий матч туру. В обох командах були досвідчені гравці, які неодноразово брали участь у турнірах під егідою АДФ. Проте перемогу святкувала команда «ALL-PARTS» завдяки двом голам дублю Богдана Гладуна у другому таймі – 2:0.
Перестрілку між собою влаштували «Samyrai» та «Сенкевичівка». Завдяки голу Павла Романюка на 7 хвилині рахунок відкрили, однак вже через хвилину «Сенкевичівка» зрівняла рахунок. Загалом впродовж усього матчу «Samyrai» був попереду, однак їхні суперники знаходили в собі сили відігруватися. В підсумку матч закінчився доволі результативною нічиєю – 4:4. У «самураїв» відзначимо Романюка, який оформив дубль, а ось за «Сенкевичівку» забивали лише гравці з прізвищем МазярДенис, Богдан та Михайло, який забив двічі.
Доволі цікавим та насиченим видався матч «Земана» та «Альянса» (Рожище). Останні швидко захопили лідерство, забивши два швидкі м’яча. Хоча про два забиті мячі саме рожищанами можна посперечатися, адже один із цих голів «пивовари» забили собі самі. «Земан» швидко оговтався та ще у першому таймі відповів нахабному «Альянсу» шістьма голами – він закінчився з рахунком 6:3. Але у другому таймі «пивовари» розслабилися та дозволили «Альянсу» скороти відставання до мінімуму – 6:5. Проте усі надії «Альянса» на бодай нічию похоронив Микола Верешко, встановивши остаточний рахунок матчу – 7:5.
Ще один матч туру – «Фенікс-ДПЗ» – «Тріумф Ярославичі» було перенесено.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вболівальник Показати IP 28 Листопада 2022 17:18
АМФВ це повні мудаки! Деруть гроші а толку 0! Аферисти! Респект АДФ! Є альтернатива, розвитку лізі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus