USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Луцьку студенти та викладачі центру профтехосвіти шиють флісові костюми для військових

12 Лютого 2024 19:23
З осені 2023 року викладачі та студенти Луцького центру професійно-технічної освіти пошили для військових понад 100 флісових костюмів.

Щодня пошиттям одягу займаються восьмеро учениць, розповіла Суспільному майстриня виробничого навчання Тетяна Новосад. Флісові костюми складаються із кофти та штанів.

«Я вмію шити хоч кофту, і рукави вшивати, низ робити, так само й штани, пояс, вставляється резинка, що було краще одягати», – каже студентка Світлана Ворошик.
З одного рулону флісу можна відшити орієнтовно 30 костюмів, каже Тетяна Новосад. Додає: матеріали закуповують волонтери, вони ж і передають костюми бійцям на фронт.

Читати ще: «Треба хлопцям допомагати»: волинські пенсіонерки шиють бурки для військових

«Якщо костюми накроєні, то чотири людини за два дні можуть пошити 13 костюмів. Одна людина за зміну може зшити десь біля двох», – каже учениця Любов Бурячковська.
Зі слів Тетяни Новосад, учениці та викладачі Луцького центру професійно-технічної освіти у вільний від роботи час також ремонтують одяг для військових, а із залишків флісової тканини шиють шкарпетки, рукавиці та бафи.
Найбільше шили шапки, бафи та балаклави, їх від початку повномасштабного вторгнення виготовили приблизно 900 одиниць, розповіла старша майстриня Олена Срібна. З її слів учениці, починали з самого простого асортименту, шили ремінно-плечові системи, пояси, плитоноски, аптечки.

Читати ще: Волонтерять, шиють ноші та чекають звісток з фронту: як родина ковельчан наближає Перемогу

«Зразки шукали в інтернеті. Ми шили із них костюми, ми шили ноші, ми шили турнікети», – каже Олена Срібна.
За час повномасштабної війни учениці та викладачі Луцького центру професійно-технічної освіти виготовили понад сім тисяч виробів першої необхідності для військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 13 Лютого 2024 01:16
На жаль, як показує бойовий досвід, фліс набагато гірший, ніж звичайна бавовна/хб: він не відводить вологу. Від слова зовсім.
Фліс до Анонім Показати IP 14 Лютого 2024 17:29
А бавовна відводить? 30 років стаж рибалок і зимових теж. Лише в останне десятиліття на заміну натуральним проийшли синтетичні матеріали, які дійсно відводять вологу від тіла і не дають йому промерзнути

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus