USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку створять установу, що обслуговуватиме парки

15 Лютого 2017 09:54
Ліквідувати КП «Парки та сквери міста Луцька» і створити комунальну установу, що займатиметься виключно обслуговуванням міських парків, пропонують депутатам міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 14 лютого.

Депутати розглянули проекти рішень про ліквідацію комунального підприємства «Парки та сквери міста Луцька» та про створення комунальної установи «Парки та сквери міста Луцька» Луцької міської ради та затвердження її статуту.

Як розповів заступник міського голови Юрій Моклиця, КП «Зелене господарство», яке існувало раніше, завжди було проблемним. У 2011 році паралельно створили КП «Парки та сквери міста Луцька» для того, щоб займатися конкретними парками та скверами. «Зелене господарство» було збитковим і його ліквідували, передавши працівників майно і функції КП «Парки та сквери міста Луцька», створивши, з його слів, додаткову проблему.

Посадовець пояснив, що позиція щодо підприємства різка та радикальна, оскільки «видно, в який стан прийшли парки в останні роки». Не була реалізована також ініціатива зі створення дільниці з обслуговування парків – працівники підприємства не хочуть переходити у дільницю, а знайти нових працівників на мінімальну зарплату також не можуть.

Пропонують повністю забрати у підприємства комерційну складову – «Парки та сквери», мовляв, не повинні займатися тендерами і комерційними послугами. За новоствореною комунальною установою хочуть залишити питання висадки та утримання квітників, що дозволить працевлаштувати дві третини працівників підприємства. На думку посадовця, варто здійснити оптимізацію, звільнивши, наприклад, тих працівників, які випивші приходять на роботу.

Він відзначив, що торік підприємство мало заборгованість за податками у розмірі 379 тисяч гривень, загальна сума заборгованості становить 827 тисяч. Зі слів Юрія Моклиці, збитковість пояснюється неефективним менеджментом, відсутністю ефективного планування. Наприклад, за косіння трави на ділянці площею одна сота підприємство нараховувало 110 тисяч гривень, тоді як приватні підприємці готові надавати аналогічну послугу за 30 гривень.

Новостворена структура передбачатиме штатний розпис з 5 двірниками, 8 озеленювачами, водієм, керівником-інженером, бухгалтером і керівником дільниці. Планується, що це буде неприбуткова установа, що виконуватиме послуги за кошти бюджету міста. Комунальна установа відповідатиме лише за центральний парк, парк імені 900-річчя Луцька, парк «Дубки» у мікрорайоні ЛПЗ та парк у мікрорайоні вулиць Конякіна та Гордіюк. Роботи на решті територій виконуватимуть підрядні організації.

Члени комісії рекомендували підтримати обидва проекти рішень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 15 Лютого 2017 10:22
а що у Луцьку є парки? Хіба те що залишилось можна назвати парками? Невеличкі зелені зони, але чудове слово парк, аж ніяк не стосується цих територій
Вася Показати IP 15 Лютого 2017 10:47
От безделья Моклица себе занятие нашёл, хотя в сфере коммунальных услуг опыта нет, городу пользы не принёс никакой, да и вообще отсутствует высшее образование в данных сферах. Наверно хочет подчеркнуть свою значимость (скоро будут проходить "ракировки" в выконкоме) и за ликвидацию структуры заинтересованные люди поди Бонус выплатили.
Анонім Показати IP 15 Лютого 2017 12:15
та порубайте ті старі трухляві дерева і нові посадіть
Григорій Показати IP 15 Лютого 2017 13:29
Дуже обдарований молодий чоловік. Навів вже лад у спорті тепер і парками можна зайнятись ))
моклиця до Григорій Показати IP 16 Лютого 2017 14:42
замість парків-парковки!54
До 2 аноніма Показати IP 15 Лютого 2017 13:32
А сам посадив хоч одне дерево, чи можливо доглянув на вулицях міста? Чого там шепчеш ?Як остогидли ці прихлєбатєлі моклиць .....з міськради GOOOOOO
петя Показати IP 15 Лютого 2017 22:12
А що зробив Моклиця, будучи заступником, якому підпорядковане підприємство, для того, щоб воно перестало бути збитковим? - «видно, в який стан прийшли парки в останні роки» - а що Моклиця РЕАЛЬНОГО зробив для благоустрою за період роботи на Б.Хмельницького? - "Новостворена структура передбачатиме штатний розпис з 5 двірниками, 8 озеленювачами, водієм, керівником-інженером, бухгалтером і керівником дільниці" - і це на 100 гектарів зарослого парку? Хай спробує взяти сокиру і косу, та покаже як треба працювати. - "Наприклад, за косіння трави на ділянці площею одна сота підприємство нараховувало 110 тисяч гривень, тоді як приватні підприємці готові надавати аналогічну послугу за 30 гривень" - Реальна вартість косіння сотки газону з вивезенням скошеної трави починається приблизно з 60 грн в цінах 2016 року. За 30 грн підприємець або як-небудь поскубає для замилювання очей, або на нього натиснули адмінресурсом. - Можна продовжувати ще довго, але постає питання - а хто буде різати дерева в умовах підвищеної складності, хто буде косити центр міста, збирати обламані гілки тощо. На комунальну фірму можна натиснути одним дзвінком до директора, а на приватника - навряд чи, і омелу приватник не буде вирізувати (сьогодні зареєстрована петиція), а якщо й буде , то лише за шалені гроші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus