USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку створили парк Героїв Майдану та Небесного Легіону

27 Вересня 2017 12:39
Сквер за будівлею РАЦСу на вулиці Кравчука отримав статус парку та назву на честь полеглих в АТО волинян.

Про це йшлося під час 31-ї сесії Луцької міськради 27 вересня.

Депутати розглянули проект рішення про надання скверу статусу парку та його перейменування. Так, скверу на вулиці Кравчука за будівлею РАЦСу площею 3,52 гектара пропонували надати статус парку та дати йому назву Героїв Майдану та Небесного Легіону.

Депутат Павло Данильчук пропонував не перейменовувати сквер Героїв Майдану. Він зауважив, що для вшанування пам’яті загиблих в АТО волинян є інші парки у Луцьку, зокрема парк на вулиці Гордіюк на відстані менше одного кілометра від скверу. Він пропонував дати назву парку Небесного Легіону парку у 40-му кварталі в районі вулиць Гордіюк та Конякіна, таким чином вшанувавши пам'ять загиблих у війні волинян.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук повідомив, що до депутатів зверталися члени родин загиблих в АТО та волонтер Руслан Теліпський, адже у сквері започаткували ініціативу висадження дерев, що символізують загиблих бійців-волинян. Рідні загиблих не наполягають на назві «Небесного Легіону», але просять, аби загиблих в АТО згадали у назві парку.

Депутат Майя Шостак зауважила, що не всі члени родин загиблих погоджуються з присвоєнням парку у 40-му кварталі назви парку Небесного Легіону. З її слів, надходили звернення з районів щодо ініціативи втілити цю назву у парку за РАЦСом, де вже висадили дерева, що символізуватимуть загиблих на війні волинян.

У підсумку, депутати усе ж підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ще не зовсім свідоми Показати IP 27 Вересня 2017 21:26
Я краще промовчу. Вибори-2019 все розставлять на свої місця.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus