USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку вирішуватимуть, чи варто перейменовувати сквер Героїв Майдану

19 Вересня 2017 20:20
Винести на розгляд у рамках круглого столу питання перейменування скверу Героїв Майдану на парк Героїв Майдану та Небесного Легіону рекомендують у профільній комісії міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 19 вересня.

Депутати розглянули проект рішення про надання скверу статусу парку та його перейменування. Так, виявили невідповідність статусу скверу до реальної площі зеленої зони на вулиці Кравчука за будівлею РАЦСу.

Відповідно до Розділу 2 Правил утримання зелених насаджень, що затверджені наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 №105, зелені зони площею більше 2 гектарів визначаються як парк.

Отже, зеленій зоні площею 3,52 гектара пропонують надати статус парку та перейменувати його у парк Героїв Майдану та Небесного Легіону.

З пропозицією щодо перейменування звертався громадський активіст Володимир Бут-Гусаїм.

Нещодавно активісти висадили на вулиці Кравчука клени на честь загиблих в АТО волинян.

Голова комісії Андрій Козюра виступив проти перейменування парку, оскільки він особисто був ініціатором присвоєння скверу назви скверу Героїв Майдану. На його думку, неправильно перейменовувати парк за ініціативи лише одного активіста та без громадського обговорення чи круглого столу з залученням громадських організацій, які займаються допомогою учасникам АТО.

Члени комісії вирішили підтримати проект рішення про надання скверу статусу парку, але винести питання перейменування парку на розгляд у рамках круглого столу та комісії з питань перейменування вулиць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ще не зовсім свідоми Показати IP 19 Вересня 2017 20:32
Головне, що всі нероби при роботі.
АНАТОЛЬ_ Показати IP 19 Вересня 2017 21:42
перейменовуйте як хочте, але спочатку зробіть людям домайданівськи пенсії в баксах по курсу!
Всезнайко Показати IP 19 Вересня 2017 21:44
Скажіть гусю-бутаїму, що існує велика різниця між парком і сквером...
& до Всезнайко Показати IP 19 Вересня 2017 23:46
І між сотнею і легіоном

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus